Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 листопада 2010, 14:29 Пожежі
На Харківщині у фермерському господарстві згоріли живцем двісті свиней
На Харківщині у фермерському господарстві згоріли живцем двісті свиней

Понад двісті свиней згоріли вночі у фермерському господарстві на Харківщині. Врятувати тварин люди не змогли. Селяни переконані: то був підпал, бо зайнявся хлів із трьох боків водночас.

Людмила Пелих, завідувачка ферми:

- І представте: 20 хвилин бігаю, поки люди позбігались, криком кричимо, а скотина горить, криша падає, свині горять, і, в общєм таке.

Пані Людмила була свиням і керівницею, і матусею. Згарищем завідувачка ферми ходить, ковтаючи сльози. Тут живцем згоріли двісті п'ятнадцять тварин: дорослих і маленьких.

Олег Воронін, керівник Борівського РВ МНС:

- До нашего приезда здесь пытались трактором-плугом выломать двери. Не пытались, а собирались так сделать. Но это было опасно, потому как большая температура, и близко подойти к зданию было невозможно.

На пожежу, розповідають свідки, збіглося все село. Бо це спільна власність: ферму заснували на паї, що їх отримали від колишнього колгоспу. Що то був підпал - люди не сумніваються.

Людмила Пелих, завідувачка ферми:

- Воно підпалено було - оці двері, отам в нас двері є, і посередині. І всі три двері... Напроти дверей була криша підпалена. Зроблено так, що в сарай не зайдеш. Якби з одної точки горіло, можна було б сказати, що замикання там, чи проводка, чи що. А в трьох точках горіло, і в усіх точках, де двері.

Еменесівці слова "підпал" уникають, але підтверджують: із електрикою у хліві все гаразд, інших причин для загоряння не було.

Олег Воронін, керівник Борівського РВ МНС:

- Мы уже указали в заключении эту причину - занос постороннего источника огня. Версию поджога будут определять сотрудники райотдела МВД. По нашим терминам, это называется "занос постороннего источника огня". А поджога версию определят только тогда, когда найдут поджигателя.

А поки селяни підраховують обсяги збитків: переконують, що втратили у вогні чверть мільйона гривень. І міркують: як поновити господарство. Мають намір, усе-таки, вирощувати свиней.