Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 жовтня 2010, 09:50 Пожежі
На Луганщині у пожежі загинули двоє дітей 2-х і 3-х років
На Луганщині у пожежі загинули двоє дітей 2-х і 3-х років

На Луганщині дитячі життя забрав вогонь. Дворічний хлопчик і на рік старша дівчинка бавилися сірниками.

Пожежа в будинку у місті Красному Лучі сталася опівдні. Першими на сполох забили сусіди, коли побачили густий дим. Вони знали, що там були двоє дітей - двох та трьох років.

Людмила Новак, свідок:

- Я вішла - хотіла штукатурить. Гляжу - с чердака идет дим. Глянула - окна черные. Говорю: у них пожар. Я ото давай пожарную вызывать. Така кричит: "Не надо пожарную визивать".

Коли на місце прибули рятувальники, обох дітей на повітря вже виніс дільничний міліціянт. Хлопчика - вже без ознак життя. Дівчинці ж спробували робити непрямий масаж серця.

Попри відсутність пульсу в дитини, спочатку рятувальники, а згодом і лікарі "швидкої" намагались врятувати її життя. Втім, марно. Причину ж трагедії з’ясували, коли загасили вогонь.

Ігор Мороз, помічник керівника Краснолуцького МВ МНС:

- Пожар произошел в детской комнате. По предварительной версии, это шалость с огнем. На месте пожара были обнаружены рассыпанные спички.

Згодом з’ясували: дітей часто залишали самих. Сусіди не раз говорили матері, що це небезпечно. І навіть пропонували з ними посидіти. Однак та відмовлялася.

Олексій Колібабчук, перший заступник керівника ГУ МНС в Луганській області:

- С начала года огонь уже погубил 4-х детей. Печальная статистика лишний раз подтверждает: пока в нас не будет выработан рефлекс внимательности и осторожности, огонь будет делать свое черное дело.

За фактом загибелі малечі на пожежі прокуратура розпочала перевірку. Рятувальники ж відзначили, що за останні 5 років у пожежах на Луганщині загинуло майже тридцятеро дітей.