Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 жовтня 2010, 15:29 Пожежі
На найбільшому ринку Борисполя гасили пожежу
На найбільшому ринку Борисполя гасили пожежу

Двоє дітей згоріли живцем на Дніпропетровщині. Вогонь спалахнув у приватному будинку через порушення правил монтування грубного опалення та користування ним. А тим часом в Борисполі, що під Києвом, вигоріло більше трьох тисяч квадратних метрів базару.

Так горів найбільший базар Борисполя.

Борис Сачалко, кореспондент:

- Пожежу гасили майже усю ніч, а нині смердить димом і чорніє десяток рядів того, що раніше називали кіосками. Продавці шоковані - уся їхня продукція згоріла.

Підприємець:

- Конечно, до тла.

Тутешні торгівці, щоб не плакати, сміються. Сміх істеричний, виправдовуються вони.

Підприємець:

- Ви такі веселі, ви що раді пожежі?

- Да нет, это шок, вы что, ужас, кошмар. Во-первых, сколько людей осталось без работы, во-вторых, сколько предпринимателей, сколько товаров, сколько всего!

Зайнялося за кілька секунд. Місцева охорона зреагувати навіть не встигла. Олені добігти до рундука було кілька секунд. Проте, полум'я "зжерло" його за мить. Випадково такі пожежі не виникають, переконана жінка.

Підприємець:

- Як ви думаєте, підпал?

- Наверняка, я в чудеса не верю, так не бывает.

Що базар підпалили - переконана й Ніна. Щоправда, в неї інший головний біль - у тутешній крамниці замовила фіранки. Хто тепер гроші відшкодує - сама не знає.

Ніна, покупець:

- Жаль, бо я тут заказ зробила, він такий великий. І тут добре люди роблять, і мені сьогодні получать, а тут таке. Зі всіх сторін, навіть отам на крані щось також горіло.

Рятувальники радять не поспішати з висновками. Спалахнути могло й від короткого замкнення.

Вікторія Рубан, помічник керівника ГУ МНС України в Київській області:

- Коли наші працівники приїхали на місце, то за зовнішніми ознаками горіло більше двох з половиною рядів. Пожежі було присвоєно 2 рангу виклику. Це підвищений ранг складності, у якому залучається додаткова техніка та додаткові люди.

Дотла згоріло більше трьох тисяч квадратних метрів базару. Щоправда, могло бути й більше.

Вікторія Рубан, помічник керівника ГУ МНС України в Київській області:

- Вогнем пошкоджено 132 торгівельних павільйона 2 на 3 метра, вдалося відстояти 38 торгівельних павільойна, адмінбудівлю та магазин.

Нині рятувальники з міліціянтами проводять експертизи, з’ясовують, чому зайнялося. Одне добре - жертв і постраждалих немає.