Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 вересня 2010, 13:43 Пожежі
У центрі Харкова згорів чотириповерховий будинок
У центрі Харкова згорів чотириповерховий будинок

П'ятнадцять годин рятувальники гасили пожежу в центрі Харкова. Згорів чотириповерховий будинок. Зайнявся о восьмій вечора, і тільки наступного дня вогонь локалізували.

Чому вогонь так довго не могли приборкати? Рятувальники пояснюють: будинок старий, з дерев'яними перекриттями та дахом. Такі конструкції спалахують легко, горять швидко, а гасити їх важко. Всередині вигоріло майже все, лишився тільки фасад.

Галина Блинова, свідок:

- Мы в два часа ушли, уже ничего не горело. Наше крыло вообще не горело. Пришли с утра - все сгорело.

Галина Блинова - одна з багатьох бізнесменів, хто прийшов вранці й побачив, що роботи, власне, вже немає. Рятувальники вважають: почасти в такій руйнації будівлі винні й орендарі.

Ігор Лупандін, помічник керівника ГУ МНС у Харківській області:

- Они делали перепланировку, отделка шла… внутренняя отделка помещений, перегородок, коридоров горючими материалами. Имеется в виду, в первую очередь, пластик, который при горении выделял очень сильный едкий дым, который усложнял… Во-первых, видимость в таких помещениях была нулевая. Даже на 50 см, это вытянутая рука, около метра - практически видимости не было.

Епіцентр пожежі - кав’ярня на першому поверсі. Начебто зайнялося щось на кухні. В МНС цю інформацію не підтверджують, але й не спростовують. Кажуть, проводять експертизи.