Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 серпня 2010, 14:23 Пожежі
На Луганщині вогонь знищив 6 будинків, залишивши 12 людей без домівок
На Луганщині вогонь знищив 6 будинків, залишивши 12 людей без домівок

У Луганській області вогонь лютує по-справжньому. Він підійшов до селища Урало-Кавказа і за лічені хвилини знищив 6 дерев’яних будинків. Безхатченками стали 12-ро людей.

Євген Соломін, кореспондент:

- Вогонь в селище Урало-Кавказ прийшов з цвинтаря. Напевно, хтось із перехожих кинув недопалка, і сухою травою вогонь швидко дістався перших хат.

Сергій щойно закінчив у своєму будинку ремонт. Каже, сів перепочити, аж у вікні побачив вогонь, що лютував у сусіди навпроти. Чоловік побіг його гасити. Згодом глянув на свою оселю й обімлів.

Сергій Платов, постраждалий:

- Ну, попытался тушить. Пока тушил эти дома, обернулся - а у меня уже крыша горит. Быстро все схватилось пламенем. Все загорелось. Почти ничего не успели вынести, кроме документов, собаку забрали и вещи на себе. Все. Больше ничего не успели.

В Олени згоріли не лише речі, документи, а й живцем кури, гуси, пес, кіт. За мить на купу брухту перетворилося в гаражі авто. Добре, що ще не вибухнуло. З хати господиня встигла витягти шубу й куртку. Каже, боротися з вогнем було нічим. У кранах не було води.

Олена Даниленко, постраждала:

- У нас воды нету на питье. Дней 5 уже нету. Грамма не дают воды. Пустые вот стоят емкости, попить нету, не говоря уже о чем-то.

Рятувальники кажуть, що жертв немає, бо вогонь бушував удень. Щоправда, п’ятьох пенсіонерів доправили в лікарню з нервовими розладами.

Генадій Сухорученко, керівник ГУ МНС України в Луганській області:

- Пожилых людей увезли на скорой помощи в больницу, потому что у них было плохое самочувствие, а люди, которые пострадали, они выносят свои вещи. Обратились к органам местной власти, чтобы они их устроили на жилье.

Попередня причина займання - кимось кинутий у суху траву недопалок чи зумисний підпал стерні.

Генадій Сухорученко, керівник ГУ МНС України в Луганській області:

- Жара 43-45 градусов. Как видите, ветер. Но ни в коей мере нельзя бросать окурки, ни спички никакие. Кроме того, нужно произвести опашку населенных пунктов, деревень. К сожалению, не все это дело происходит.

Тепер усі 12-ро безхатченків мешкають у родичів. Чи хтось компенсує погорільцям збитки, невідомо. Місцева влада пообіцяла віддати їм покинуті житла, яких у селищі багато.