Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 серпня 2010, 14:36 Пожежі
У Дніпропетровську коротке замкнення в банкоматі призвело до пожежі
У Дніпропетровську коротке замкнення в банкоматі призвело до пожежі

Дніпропетровськ оповив густий дим, і все - через звичайний банкомат. Від короткого замкнення в ньому дотла згоріло з десяток крамниць. В епіцентрі вогняної стихії була й наша знімальна група.

Це задимлене місто - не Москва, а Дніпропетровськ.

Свідок:

- Началось от громкого хлопка. Мы, если честно, не поняли, что это, а потом повалили дым.

А потім - полум'я. За кілька хвилин горіло вже кількасот квадратних метрів.

Свідок:

- Был сначала огонь небольшой, где-то минут через 7-10 приехала пожарная служба и начала тушить. Охранники с рынка приехали с огнетушителями.

Полум'я рятувальники приборкують майже навпомацки. Що саме горить - вони з'ясують аж за кілька годин. А ось вуличні витріщаки, як завжди, знають про все перші.

Свідок:

- Первый загорелся магазинчик продуктовый, с него начался пожар, а потом огонь перекинулся на другие магазины. Ну, и занял большую площадь.

Цій жінці поталанило. Простувала до взуттєвої крамниці. Якби прийшла на кілька хвилин раніше, довелося б самій рятуватися від вогню.

Свідок:

- Я думала, что свалка горит. Я хотела к обувному магазину пройти, но там уже люди выскакивали, говорят, не заходите, там обувной склад горит.

За кілька хвилин охоплену полум’ям територію оточили правоохоронці. Усіх журналістів попросили вийти… поштовхами.

Журналістка:

- Руки не распускайте!

- Кто распускает, что ты придумуешь? Не сочиняйте.

- Смотреть надо!

- Мы смотрим.

- А это нормальное общение сотрудника милиции?

- Нормальное.

Пожежі в середмісті надали найвищий, п'ятий рівень складності. Боролися з вогнем кілька пожежних бригад, але побороли лише за кілька годин.

Віктор Ботковський, керівник ГУ МНС України у Дніпропетровській області:

- Самое главное в нашем деле, что жертв нет и пострадавших в том числе. После горения 300 квадратных метров люди занимаются своим делом.

Експерти з'ясували: загорілося від замкнення в банкоматі, що стояв в одному з павільйонів. Вогонь знищив взуттєвий й інші торговельні супермаркети, комп'ютерний клуб і з десяток рундуків.