Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 серпня 2010, 15:35 Пожежі
Росія й США потерпають від лісових пожеж, а Пакистан - від повеней
Росія й США потерпають від лісових пожеж, а Пакистан - від повеней

Від лісових пожеж у Росії загинуло вже 34 людей. Найскладніша ситуація в Московській, Воронезькій, Рязанській, Калузькій та Новгородській областях. Горять також Мордовія й Татарстан. Густе задимлення заважає рятувальникам діставатися осередків займання. А тут ще й відпочивальники нахабніють. Масово виїжджають на природу, багать по собі не гасять, і куп легкозаймистого сміття не прибирають.

У Каліфорнії також палають ліси. Нині рятувальники ліквідовують осередок загоряння неподалік містечка Палмдейла. Вогонь із повітря заливають водою й засипають спеціальним порошком. Житловим масивам стихія не загрожує. Будинки зведені з урахуванням спекотного клімату: всі дахи, стіни та комунікації вкриті вогнетривом.

А в Пакистані більшає загиблих від повеней. За попередніми підрахунками, це вже понад тисячу людей. Найбільше стихія завдала шкоди місту Пешавару. Зсуви ґрунту зруйнували там більшість доріг, мостів і залізничне полотно. Мешканці ж б’ються в чергах по воду й харчі. Медики вже зафіксували кілька випадків холери.

У національному парку неподалік Вашингтону 11-річну дівчинку та її матір причавила брила криги. Сім’я приїхала на екскурсію до відомих льодових печер. Та на вході людям на голови впала намерзла маса. Дівчинка загинула на місці. Її матері травмовано ногу. Крига на скелях тане через спекотну погоду, й відвідувачів парку про це попереджають.