Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 липня 2010, 13:10 Пожежі
В Запоріжжі продавець та вантажник врятували життя людей
В Запоріжжі продавець та вантажник врятували життя людей

Нагороди знайшли своїх героїв. У Запоріжжі розшукали двох рятувальників. Один витяг людину з води, інший - виніс з вогню.

Молодих хлопців - один мешканець селища Поліг, інший - Запоріжжя, продавець і вантажник, - об'єднує їх те, що в екстремальній ситуації не розгубилися і врятували людські життя.

18 липня Сергій Бугримб відпочивав на ставку біля села Шевченка і побачив, як хтось почав тонути. Коли постраждалого витягли з води, він не дихав. Сергій хоч і не медик, але вчасно пригадав як робити штучне дихання.

Сергій Бугримб, рятувальник:

- Перевернули на живот, я его подержал, чтоб вода стекла, потом массаж сердца, и он начал, вроде бы, приходить в сознание.

Його тезка з Запоріжжя виніс з вогню дев'ятирічного хлопчика. 21 липня у Хортицькому районі Запоріжжя палали шість балконів на горішніх поверхах житлового будинку. Каже, метнувся нагору перевірити, чи не залишилося там людей. Одна з дверей на восьмому поверсі улла зачинена. Одчайдух поліз через балкон.

Сергій Стеля, рятувальник:

- Факт тот, что я залез даже не помню как, ощущение было страшное. Залез, хотел потушить, а потом стеклопакеты начали взрываться. Ну, и пацан, там же трехкомнатная, и он сидит там. Я ему: "Побежали!", а он: "Та мне страшно". Потом побежали, он меня за руку взял, выбежали и сразу пожарников встретили.

Як у відомому вірші Маршака, обидвох героїв довелося розшукувати. Тепер їх номінують на участь у всеукраїнській акції "Герой-рятівник року".