Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 липня 2010, 12:25 Пожежі
На Луганщині горіло 200 гектарів лісу
На Луганщині горіло 200 гектарів лісу

На Луганщині горіло 200 гектарів лісу. Пожежа спалахнула опівдні, і через спеку розповсюдилася на територію двох лісництв: Сіверодонецького та Ново-Айдарського. На шляху вогню опинився й дитячий оздоровчий табір. Дітей та персонал терміново евакуювали.

Зайнялося в лісі опівдні. Вогонь почав швидко пожирати дерева. Рятувальники кажуть, цьому сприяла спека: плюс сорок в тіні. Ще й дощів не було півтора місяця.

Геннадій Сухорученков, керівник ГУ МНС України в Луганській області

- Учитывая, что температура больше 40 и ветер 20-30 метров в секунду, поэтому пожар принял такой верховой характер, и поэтому нужно было быстро реагировать.

З огляду на швидкість розповсюдження вогню, вирішили евакуювати дітей та персонал одного з дитячих оздоровчих таборів. Адже червоний півень рухався саме в тому напрямку.

Едуард Лозовський, перший заступник голови Луганської ОДА:

- Удалось отстоять пионерский лагерь. Дети были организовано эвакуированы, но к счастью огонь не дошел, потому что усилиями наших людей огонь был остановлен.

Захистили від пожежі й населені пункти. Займання локалізовано.  Район лиха обстежують повторно й гасять окремі спалахи. Жертв та постраждалих немає. Лісникам все це видається дивним.

Володимир Янченко, керівник Луганського лісгоспу:

- Загорелось очень странно, где-то с часу до двух. Как, вроде, по заказу, в одно и тоже время, что у меня, конечно, вызывает большие сомнения. Это чья-то лихая рука сделала.

Рятувальники на Луганщині встановили рекорд.  Адже за такий короткий час на великій площі ще жодного разу не вдавалося зупинити вогонь.