Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 липня 2010, 13:01 Пожежі
У потязі "Москва - Євпаторія" в одному з вагонів гасили пожежу
У потязі "Москва - Євпаторія" в одному з вагонів гасили пожежу

Згоріти можна не тільки на пляжі, а й дорогою до нього. У потязі, що прямував за маршрутом "Москва - Євпаторія", в одному з вагонів спалахнула пожежа. У вогняній пастці опинилися 25-ро громадян Росії і те, що ніхто не загинув, - просто диво. Майже всі спали. Людей врятувала адекватна реакція провідників.

Зайнялося опів на сьому ранку у шостому вагоні потяга "Москва - Євпаторія". Більшість пасажирів ще відпочивали. За 15 хвилин поїзд мав проїжджати Мелітополь. За словами провідника сусіднього вагону, він прокинувся через раптову незаплановану зупинку.

Олег, провідник:

- Выйдя посмотреть, что случилось, я увидел, что загорелся вагон. По словам проводницы того вагона, все загорелось с электрощитовой, замыкание произошло, она сначала потушила, но потом огонь все равно не удалось до конца затушить.

Джерело займання - електропроводка у службовому купе. Провідниця негайно зірвала стоп-кран. Каже, одразу зметикувала: впоратися з пожежею самостійно не зможе.

Пасажирка:

- Ну, как... Открыта была, я заглянула вот внизу - дверца была не до конца закрыта, оттуда было видно огонь.

У вагоні почалася метушня. Люди збирали речі та бігли на вихід. Більшість пасажирів - з дітьми. Їх намагалися рятувати у першу чергу.

Пасажир:

- Я испугался, потому что остановились и пожар случился.

Вогонь повністю знищів шість купе. На щастя, ніхто не загинув та не отримав опіків. Втім, багато хто з росіян залишився не лише без речей, а й без фінансів та документів.

Пасажир:

- Дальше вернулся за документами, но уже ничего не успел достать, потому что очень едкий дым, все. На этом документы вот они - уехали.

Гасили палаючий вагон три машини МНСників. На місце пригнали навіть пожежний потяг Дніпропетровської залізниці.

Олег Бандурин, керівник Мелітопольського МУ міліції:

- В течении получаса пожар был ликвидирован, сейчас сгоревший вагон транспортирован на станцию Обильная, а пассажиры - на станцию Мелитополь.

У Запорізькій області створили оперативний штаб з ліквідації наслідків надзвичайної події. Для постраждалих приготували місця у готелях Мелітополя. Для тих, хто залишився без речей, - зібрали одяг та взуття. Більшість пасажирів і досі у шоковому стані.

Пасажирка:

- Наверное, отпуск был долгожданным?

- Да, первый раз хотели ребенка вывести на море. Я вообще не знала куда идти в поезде, началась суматоха, никто ничего не говорит, что, куда, почем, кто на вокзал, кто куда... Мы стояли на перроне и не знали, куда идти. Тут нам пару слов сказали, тут я вообще ничего не поняла, что, куда и зачем идти.

Пасажирка:

- У нас была неисправная дверь, она захлопнулась, и нас захлопнули мы бы сгорели там заживо если бы нас кто-то не открыл. Какой-то молодой человек вот здесь. Мы вечером просили открывать, днем просили открывать, но захлопнулась дверь и не открывалась в купе.

Наразі підраховують завдані вогнем збитки. Пасажирів, які хочуть продовжити подорож, вже чекають в Євпаторії. А тим, хто вирішить повернутися до Москви, місцева влада пообіцяла усіляко сприяти.