Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 липня 2010, 12:52 Пожежі
З вини людей у Києві спалахнули дві пожежі
З вини людей у Києві спалахнули дві пожежі

Не на жарт налякалися мешканці багатоповерхівки у Києві. Полум'я, що спалахнуло на одному з балконів, перекинулося на дах і майже знищило його. А все через дитячі пустощі - малеча вирішила розвести багаття на захаращеному балконі.

Спалахнуло на балконі п'ятого поверху, стверджують мешканці будинку. Хто побачив вогонь, одразу кинувся на допомогу сусідам.

Віктор Колесников, свідок:

- Я глянув - пламя летить з балкона полним ходом. Ну, я бігом додому, куртку на себе. Узяв два відра води - і туди. Там жіночка з дитиною кричить на площадці. Я в квартиру. Там диму повно, нічого не видно. Ну, я з цими відрами на балкон. Линув, линув. Дишать немає чим.

Пожежу ліквідували власними силами хвилин за п'ять. Вже всі, начебто, й заспокоїлися. Те, що полум'я перекинулося на крівлю, ніхто й не бачив. За кілька хвилин розпечений шифер зі стріхи почав розлітатися на всі боки, повалив дим. Викликали пожежників. Рятувальникам вдалося зберегти лише половину даху.

Ігор Михненко, заступник керівника Голосіївського РУ ГУ МНС України в м. Києві:

- Мешканці евакуювалися самостійно, опіків та травм ніхто не зазнав. Пожежу ліквідовано за підвищеним рівнем важкості. Причина пожежі та матеріальний збиток з'ясовуються. Згоріло лише 100 метрів квадратних даху. Квартири не постраждали. в деяких квартирах є протікання на стелі.

А от у квартирі на Оболоні все почалося з короткого замикання. За п'ятнадцять хвилин оселя у багатоповерхівці вигоріла вщент. Дісталося й сусідам. Вогонь перекинувся через балкон. За висновком експертів, у пожежі винна хазяйка.

Сергій Окатов, керівник Оболонського РУ ГУ МНС України в м. Києві:

- Она попыталась включить, но пробки автоматически выбивали. Было 4 или 5 таких попыток. И в результате, когда она нажала и, немножко подержав, кнопка зафиксировалась. И она посчитала, что свет есть. Когда она вернулась в свою квартиру, то в районе электрической сети холодильника у нее было уже горение.