Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 липня 2010, 14:21 Пожежі
Пожежники: вмикайте мінімум електроприладів!
Пожежники: вмикайте мінімум електроприладів!

Отак горить вітчизняна "Таврія". Її власник про пожежу навіть не здогадувався, хоча знаходився за півметра від вогню. У цей час він оглядав двигун.

Володимир Беднарчик, керівник відділу Солом’янського РУ МНС в м. Києві:

- В цей час проходили люди, які повідомили, що в нього горить салон автомобіля. Він почав тушити сам, але не зміг, викликав пожежну охорону.

"Таврія" згоріла за кілька хвилин. Вогнеборцям залишилося гасити, хіба що, брухт. Спалахнула через коротке замикання. Вітчизняні інженери не винні, кажуть пожежники.

Володимир Беднарчик, керівник відділу Солом'янського РУ МНС України в м. Києві:

- Транспорт не витримує температури. Особливо, це проводка. Працюють кондиціонери, працюють холодильники - і дуже часто виникають замикання як і в самих приладах, так і в мережах.

Раніше тут танцювали, аплодували, архітектура вражала вишуканістю. Тепер - тут задимлено, а стеля сиплеться. Це не витримав спеки київський театр оперети. Через перевантаження електромережі в одному з кабінетів сталося коротке замикання.

Олег Лемешко, керівник відділу Печерського РУ МНС України в м. Києві:

- Приміщення були дуже сильно задимлені, перегородки дерев’яні, і було дуже велике питання щодо розповсюдження пожежі на дерев’яних покриттях. Будівля стара і вся - дерев’яна.

А це горить електрощиток. Вогнеборці підійти не можуть, чекають, коли приїдуть електрики й знеструмлять. Ці хвилини для людей - період видовищ.

Електрощиток не витримав навантаження, констатують пожежники.

Олег Лемешко, керівник відділу Печерського РУ МНС України в м. Києві:

- Основна причина пожежі - є перенапруга електричної мережі в зв’язку зі збільшенням споживання електроенергії. Це підключення електричного обладнання на охолодження наших помешкань.

У дні, коли температура перевалює за тридцять, вогнеборці радять не вмикати кілька електроприладів одночасно. Особливо, разом з кондиціонером. У спекотні дні він споживає вдвічі більше енергії. А ще радять забрати із балкону всі речі. Бо вони можуть зайнятися від сонячного проміння, відбитого у склі.