Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 липня 2010, 15:57 Пожежі
У Києві сусіди врятували п'яного куховара від пожежі
У Києві сусіди врятували п'яного куховара від пожежі

У столиці чоловік варив варення, й мало не згорів. Завдяки сусідам бідаку та його помешкання врятували еменесівці. Цього тижня це вже четверта пожежа під час приготування їжі.

Олег Костюченко, старший інпектор Деснянського РУ МНС м. Києва:

- Сталася пожежа на кухні з подальшим розповсюдженням на кухонні меблі та витяжний шкаф даної кухні, про що мешканці побачили дану пожежу з вулиці, повідомили рятувальну службу.

Першим відчув лихо мешканець чотирнадцятого поверху - запахло горілим. Потім побачив, як із вікна нижче валує дим. Чоловік викликав рятувальників і побіг до сусідів.

Федір Петрович, сусід:

- Я пошел вниз к ним, звоню к ним в квартиру, они не открывают двери. Позвонил к соседям. Мы стали разов пять звонить. Потом вышел господар никакой, дома повно дыму.

Тим часом примчали МНСівці. П'яного господаря з опіками передали медикам.

Олег Костюченко, старший інпектор Деснянського РУ МНС м. Києва:

- Рятувальниками нашого підрозділу було виявлено мешканця даної квартири, який знаходився у стані алкогольного сп'яніння та займався приготуванням їжі, але в цей час відпочивав і заснув.

Сусіди розповідають: це не перший клопіт із чоловіком. Чи не щороку, коли рідні господаря поїдуть відпочивати, він щось утне. Надто, якщо п'яний куховарить.

Надія Паньківна, сусідка:

- Якось тут поставив утку жарити, вона загорілася. Я бігаю - нікого ніде немає. Кричу: "Люди, люди, помогите, квартира горить!" - а він спить. Його потім витягли, надихався і п’яний.

Стан погорільця називають задовільним. Невдовзі він повернеться додому. Мешканці потерпають, що це не останній випадок, і наступного разу можуть не встигнути. Рятувальники ж радять дбати про власну безпеку. Адже минулого тижня тільки в Деснянському районі, виникло чотири пожежі. Саме через невдале куховарство.