Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 липня 2010, 14:24 Пожежі
На Київщині через пустощі з вогнем згоріла 2-річна дитина
На Київщині через пустощі з вогнем згоріла 2-річна дитина

Дворічна дитина живцем згоріла на Київщині. Малюк і його старший брат бавилися сірниками у дерев'яному хліві. Коли до споруди залетів червоний півень, дев'ятирічний хлопчик устиг вискочити на вулицю, натомість малий був безпорадний перед вогнем.

Тетяна Матвіївна, мешканка с. Купелі:

- Ой, боже, як оце на світі жить. Мої дорогії, як це важко, воно ж малюсіньке.

Тетяну Матвіївну знімальна група "Свідка" зустріла на сільському цвинтарі. Жінка не тямиться від горя - тільки-но поховала коханого онучка. Дворічний Сашко та його старший братик бавилися у старій дерев'яній клуні. Ніхто з дорослих не помітив, як з-під вкритої шифером стріхи повалив дим.

Матвіївна, мешканка с. Купелі:

- Видно, спічки були. Він запалив, а там же сіно. Як воно спихнуло. Він вискочив та й кричить: там Саша, там Саша! А як воно зайнялось - так ніхто не міг його забрать звідти.

Коли до охопленої полум'ям будівлі збіглися люди, дев'ятирічного хлопчину теліпало з переляку. Він благав урятувати братика.

Віктор, дядько загиблого:

- Розказав, що хотів витягнуть, а той уцепився. Він не мог малого витягнуть.

Коваленко, керівник відділу Іванківського РВ МНС:

- На жаль, ніяких дій по його врятуванню прийняти не можливо було, так як горіла вся будівля і перекриття втратили свою міцність.

Коли за годину рятувальники впоралися з вогнем, знайшли все, що залишилося від малюка. Під час займання дитя сиділо на великій копиці сіна, тож потрапило у самий вир пожежі.

Дядько загиблого:

- Обгорів дуже. Я покривало взяв і накрив. Не бажаю нікому такого. Такою смертю померти…

Що спричинило трагедію, з'ясують слідчі. Єдиний свідок трагедії мовчить.

Коваленко, керівник відділу Іванківського РВ МНС:

- Вони часто там бавились, і я чув від одного з сусідів, що інколи вони бавились сірниками. Сам хлопчина пояснень не надав, і зараз розслідуванням цієї справи займається Іванківський РВ міліції.

Вікторія Рубан, помічник керівника ГУ МНС України у Київській області:

- Причина пожежі - дитячі пустощі з вогнем. Хочемо вкотре попередити батьків: не залишайте дітей без нагляду! Це може закінчитися трагічно.

Маленького Сашка поховали поруч з могилою батька. Рік тому тридцятирічний чоловік повісився у тому ж таки хліві.