Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 червня 2010, 16:30 Пожежі
Луганські пожежники заборонили відпочинок у лісі
Луганські пожежники заборонили відпочинок у лісі

А ось луганські пожежники мають свій спосіб боротьби з червоним півнем. Щоб він не гуляв лісом, туди заборонили дорогу людям. Лісників перевели на цілодобове чергування, а відпочивальникам не світить відвідувати зелені зони.

Євген Соломін, кореспондент:

- Нині на Луганщині встановлено найвищий, п’ятий, рівень пожежної небезпеки. Тож відвідувати ліс людям категорично заборонено

На цій галявині - все, що лишилося від ялинок, каже лісник Роман. Торік тут виникла одна з найбільших пожеж у районі. Вогонь за кілька хвилин знищив усі дерева, перекинувся через дорогу й дивом не дістався житлових будинків.

Роман Лаврухін, лісник:

- Распалили костер. Потом ветер чуть дунуло - пошло. Они испугались, убежали. Пока лесники с пожарной машиной доехали, сгорело 3,2 га леса.

Гарячий сезон цьогоріч у лісників розпочався у травні, коли настала спека. І так пильнуватимуть до осені. Короткий перепочинок - лише коли йдуть дощі. Бо тоді люди не відпочивають у лісі, тож і пожеж не буває.

Олександр Тишков, лісничий:

- Мы дождям всегда рады, но их у нас мало. Вчера прошел дождик, но он не промочил сильно. Ну, промочить - это надо, чтоб 2 дня дождь шел.

Жодні заборони людей не зупиняють. Штрафи ж за розкладання багать смішні - від 17 до 51 гривні. Цьогоріч гривнею покарали майже півтисячі мешканців Луганщини, ще стількох попередили про небезпечність вогню в лісі.

Тамара Вінникова, інспектор Станично-Луганського лісгоспу:

- Сначала мы людей, конечно, не штрафуем, а предупреждаем, доводим им все правила поведения в лесу, рассказываем, к чему эта беда может привести. Но наш народ привык, что штрафы как-то более на них действует. Но мне кажется, что это крайние меры.

Щоб відпочинок не перетворився на жах, лісники радять відвідувачам обережно поводитись з вогнем, а в разі його поширення перш, ніж тікати, телефоном повідомити про пожежу. Номер незмінний - "101".