Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 червня 2010, 11:49 Пожежі
У Харкові недопалок став причиною пожежі в багатоповерхівці
У Харкові недопалок став причиною пожежі в багатоповерхівці

Понервувалися й мешканці багатоповерхівки в Харкові. Минулу ніч вони запам'ятають надовго, адже багатьом здалося, що вона остання в їхньому житті. В одній із квартир спалахнула пожежа, й люди з горішніх поверхів опинилися в пастці - вони не могли вийти з будинку через велике задимлення.

Наталя, постраждала:

- А я с ребенком на балконе выбежала, кричала: "Помогите, вызывайте пожарных!" Через соседей Машу не передашь, потому что у них застеклено и кирпичами заложено.

Уже все минулося, всіх урятували, вогонь загасили, а мешканці будинку ніяк не можуть прийти до тями.

Рятувальники, що прибули на виклик, були змушені поділитися на дві групи - тих, хто гаситиме вогонь, і тих, хто витягатиме людей.

Ірина, постраждала:

- Это просто ужас, когда ты стоишь в замкнутом пространстве, дышать нечем. Серьезно, вцепилась в балкон, не могла от него отойти. Ребята пришли, говорят, пойдемте. А я не могу руки убрать - настолько страх.

Епіцентр пожежі був на шостому поверсі. Там мешкав самотній чоловік, напередодні він випивав - про це свідчать залишки посеред згорілої вщент квартири.

Ігор Лупандин, помічник керівника ГУ МНС України в Харківській області:

- Мужчина злоупотреблял спиртными напитками и курил. Остались видны последние его мероприятия, которые он проводил. Недопитая бутылка водки, сигареты, пачки, окурки. С его слов, да, действительно, он курил. А дальше в его памяти очень плохо… он помнит, что он уснул.

Чоловік дивом уцілів, кажуть пожежники: коли прокинувся, палала вже вся оселя. Господар зміг тільки пробратися до сусідів, і разом з ними, на балконі, чекав на рятувальників.