Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 травня 2010, 12:38 Пожежі
У Конотопі у багатоповерхівці пролунав вибух
У Конотопі у багатоповерхівці пролунав вибух

Потужний вибух пролунав у багатоповерхівці в райцентрі Конотопі, на Сумщині. Жінка дістала тяжких опіків, у неї обгоріло більше половини тіла. Крім того, постраждала дворічна дитина, яку ледь не розчавило стіною. За попередніми даними, такого лиха накоїв газ.

Потужний вибух сколихнув уранці конотопську п'ятиповерхівку.

Людмила, мешканка будинку:

- И в ванне, у нас, в основном, з ванни попер дим увесь, копоть, гар. Оце все було у ванні. Дитину в руки - й вискочила, оділа дитину і вискочила.

У помешканні на останньому поверсі вибухова хвиля зруйнувала стіни та перекриття, вибила шибки та двері. Пошкодило й основні стіни будинку. 29-річна господиня нещасливої оселі отримала опіки шістдесяти відсотків тіла й перебуває в реанімації.

Дмитро Боковина, керівник караулу пожежної частини:

- По прибытию были видны результаты взрыва. Много людей на улице, паника, поднялись на 5 этаж, была обнаружена хозяйка квартиры, с множественными ожогами, силами караула была надана помощь.

У сусідній квартирі дивом вижила дворічна дівчинка. Манюню врятували меблі - захистили від падучої стіни.

Олександр, мешканець будинку:

- А ребенка витягли из-под стіни, из-под плити, ребенка придавило плитой и стеной, плита якби стала между диваном и стенкой, и там чуть-чуть придавило. А так - всі живі здорові, і дом дав дуже здорову просадку. Не дом, а именно 4-5 этаж.

Причини й обставини вибуху з'ясовують. 11-ро мешканців сусідніх осель відселили. Нині вони чекають на висновки спеціалістів щодо безпечності конструкції будинку.

Оксана Москаленко, Олександр Федчун. Сумська область. НТН.