Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 травня 2010, 10:03 Пожежі
На Львівщині дитина питущої жінки вчаділа в чужій квартирі
На Львівщині дитина питущої жінки вчаділа в чужій квартирі

Дитина стала жертвою недогляду батьків на Львівщині. Півторарічна дівчинка вчаділа під час пожежі. А мати навіть не знала, де її донька.

Про сусіду-алкоголіка на 4 поверсі завжди казали: посиденьки в його квартирі добром не закінчаться. І трагедія таки сталася: о другій ночі мешканців будинку розбудив галас матері пияка. На прохання допомогти люди спочатку не відреагували, бо бабуся частенько поводилася неадекватно.

Марія, мешканка будинку:

- Вона все по дверях стукала і кричала: "Дайте хліба! Дайте гривню!" І люди думали так - очередне таке. А дочка моя каже, щось той плач був не такий як все. Вона відкрила двері і побачила, що у тої на чолі кров. Піднялася і побачила, що горить.

Ніхто й гадки не мав, що в охопленій полум'ям квартирі, де мешкає бабця з сином, є півторарічна дитина. Вже потім з'ясували: дівчинку залишила знайома пияка. Коли спалахнула пожежа, маля спало в одній із кімнат.

Уляна, мешканка будинку:

- Для мене це по сьогоднішній день дуже велика трагедія. Я бачила на власні очі це дитя… Я давала ковдринку власної дитини, і мені жахливо було дивитися на таке видовище.

Мати, що забула власну донечку в чужому помешканні, не повірила медикам, коли вони сповістили страшну новину.

Валентин Дорофеєв, заступник керівника управління МНС у Львівській області:

- Коли повідомили про те, що там є її дитина і вона прийшла до швидкої, вона не відразу впізнала свою дитину і не відразу змогла зорієнтуватися та адекватно реагувати на те, що це її дитина, і на те, що вона померла.

Місцеві подейкують, що горе-мати ще рік тому була поважною жінкою, дбала про трьох своїх малюків. Проте, сімейні негаразди довели до пияцтва.

Ірина, сусідка:

- Почалося все з батька - пив. Спочатку жили нормально. То прошлим літом сталося все. У них скандали, розлади почалися. Діти останнім часом самі, ті 2 хлопчика, гуляли. Дівчинку рідко бачили, в основному, по ночах вони ходили.

П'яничку позбавили материнських прав, але забрати дітей не встигли. За годину до трагедії жінку бачили сусіди - вона не пам'ятала, де залишила доньку.

Раїса, сусідка:

- В цей день вона була дуже п'яна, і вона не могла нічого говорити. Вона ходила тут, і її питали: "Де твої діти?" Вона навіть не знала, де її діти.

Коли мати блукала вулицями, її найменша дитина помирала в чужій оселі. Маля задихнулося чадним газом. Імовірна причина займання - необережне поводження з вогнем господарів помешкання.

Євгенія Полікарпова, Михайло Заярнюк, Львів, НТН.