Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 травня 2010, 12:51 Пожежі
На Київщині через паління в нетверезому стані загинув 25-річний хлопець
На Київщині через паління в нетверезому стані загинув 25-річний хлопець

25-тирічний парубок загинув на Київщині. Занапастили молодика шкідливі звички: після чарчини він полюбляв покурити в ліжку.

Сорокашестирічний Алик - інвалід дитинства. Нині каліка забув про численні життєві негаразди - дякує Богові, що не згорів заживо у власній квартирі. Хворого дядька мало не відправив на той світ небіж.

Алик, мешканець м. Сквири:

- Він п'яний був, спав і курив. Сигарета упала. Я зразу балкона одкрив. Я не виходив нікуди, чув, як стреляло.

 

Олена, мешканка м. Сквири:

- Він був у сознанії тоді. Стояв коло дверей, бідний, і стукав - не міг одкрить. Він зовсім-зовсім не бачить, Алік цей. Сусіди почали стукати у ту квартиру, но двері ніхто не відчиняв. Тоді вони почали вибивати двері і кричать мені: "Лєна, визивай пожарних!"

Коли до охопленого полум'ям помешкання дісталися рятувальники, Алик з останніх сил повз задимленим коридором. Незрячий чоловік намагався знайти й врятувати свого 25-річного родича. Та ба - молодик віддав Богові душу.

Павло Левицький, інспектор Сквирського РВ МНС:

- Ось у цій кімнаті, у непритомному стані. Руки і лице були сильно обвуглені. Коли ми винесли його на вулицю, признаків життя він не подавав.

Дядько ж загиблого відбувся переляком, хоча й добряче наковтався диму. Як оговтався, розповів, що племінник мешкав у нього кілька місяців. Напередодні добряче хильнув. Що було далі, не пам'ятає. Сталося, те, що мало статися - кажуть сусіди.

Олена, мешканка м. Сквири:

- Артур був здоровий молодий хлопець, ріс на моїх очах. Я його знаю давно, і його рідних знаю усіх. Він випивав, він курив, ніде не працював.

Валерій Ненюк, старший інспектор ГУ МНС України у Київській області:

- Попередня причина пожежі - паління у ліжку у нетверезому стані, оскільки усі ознаки вказують на це. Були сліди і залишки пляшок, пакетів з вина пояснення свідків, що людина зловживала алкоголем і часто палила цигарки.

За статистикою МНС, цьогоріч на Київщині сталися 940 пожеж, під час яких загинули 65 людей. Щодругий небіжчик - жертва куріння в ліжку.

Андрій Герко, Святослав Мелешкін. НТН.