Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 травня 2010, 12:20 Пожежі
Традиційні маївки - справжнє випробування для лісників і для природи
Традиційні маївки - справжнє випробування для лісників і для природи

Усі в ліс. На травневі свята більшість українців виїжджають на природу. Але для декого відпочинок може перетворитися на прикрість. Що траплялося з киянами в гаях, знає Марина Борисполець.

Лісничому Віктору на травневі свята відпочити не вдалося. Комусь гульки, а йому тільки клопіт. Каже, набридло виїжджати на виклики. За добу на підвладній йому території, а це - майже три гектари лісу, щонайменше, п'ять пожеж.

Віктор Бурименко, лісничий:

- Это происходит постоянно из-за неаккуратности людей, сейчас много. Кто-то кинул бычок, кто-то костер не потушил, а ветер его все разносит. А нам приходиться и ночью, и днем выезжать.

Цього разу горить ділянка лісу біля ДВРЗ. Радше за все, хтось не загасив багаття. Погода вітряна, тож вогнище перекинулося далі. Згоріло соток із шість.

Віктор Бурименко, лісничий:

- Видите, здесь машина не проходит, придется идти лопатой тушить. Сейчас по кругу обойдем - посмотрим, нигде ли не горит.

Палити багаття в лісі категорично заборонено. Штраф - сто п'ятдесят одна гривня. Однак киян цим не налякаєш. Кажуть, грошей не дадуть. Адже попереджувальних табличок немає.

Вадим, мешканець м. Києва:

- Не заплатили бы. Во-первых таблички нет, а во-вторых нет нарушения закона. За что я должен платить?

Але штраф за вогнище - не найстрашніше, що може трапитися. У Голосіївському районі один з відпочивальників знайшов відрубану руку.

Юлія Усенко, помічник клітерівника Голосіївського РУ міліції м. Києва:

- На травневі свята люди випочивали в лісі на пікнику, і один з відпочиваючих спустився вниз, і побачив там руку невідомої особи, після чого було викликано міліцію.

Одні правоохоронці шукали тіло, інші - вбивцю. І вийшли на нього гарячим слідом.

Юлія Усенко, помічник керівника Голосіївського РУ міліції м. Києва:

- Було затримано підозрюваного чоловіка, киянина, який зізнався, що це він вчинив. У ванній кімнаті своєї квартири кухонним ножем розчленив тіло цього чоловіка, а в лісі хотів закопати.

Обом - і затриманому, і жертві - не більше двадцяти п'яти років. Були добрими знайомими. Через які обставини один з них пішов на страшний злочин, з'ясує слідство.

Марина Борисполець, Олександр Данилов, НТН.