Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 квітня 2010, 15:32 Пожежі
У Сумській області в пожежі загинули двійнята-першокласники
У Сумській області в пожежі загинули двійнята-першокласники

Двійнята-першачки загинули в пожежі на Сумщині. Братик і сестричка були вдома самі - мати пішла на заробітки. Повернулася жінка вже на згарище.

Згарище й чорна хустка на голові: Лідія побивається за донькою та сином. Двійняшки закінчували перший клас: пари підручників вогонь не зачепив. Ще вціліли улюблені Світланчин віслючок та Максимчин ведмедик.

Лідія Минтус, мати:

- Я їх учила, кожний день, як іду з роботи, чи на роботу, щось солоденьке несу, щоб вони мене слухалися, щоб шкоди не робили…

У школі кажуть, шкоди за малюками не помічали. Максим любив поганяти м’яча, сестричка малювала.

Однокласники загиблих:

- Розкажіть, як Свєта малювала?

- Красиво! Дуже красиво!!

Вчителі з двійняток тішилися, але матір на виховні розмови все ж кликали.

Олена Горбовцова, вчителька:

- Дивлюся - збиті руки. "Дітки, чому у вас збиті руки?" - "А ми з Максимом лазили у підвал по картоплю, ми з Максимом палили на городі...." Неодноразово проводилися бесіди з мамою - діти часто були дома самі. Оце головна причина, що з ними сталося.

Лідія виховувала дітей одна. З без грошів’я погодилася на роботу аж у три зміни. Третя закінчувалася опівночі. Хата з дітлахами спалахнула годиною раніше.

Катерина, сусідка:

- Начал мигать свет, мы подумали: может, перепады напряжения, иногда бывает. Минут через 15 собака загавкала - послышалось, такое впечатление, что кто-то бросает камнями об асфальт.

Це вже лопався шифер на крівлі. Сусіди викликали пожежників.

Володимир Печений, керівник Шосткинського РВ МНС:

- Сложность тушения заключалась в том, что данный дом расположен на безводном участке, нету ни близлежайшего водоема, ни пожарных гидрантов. Поэтому пришлось применить 3 пожарных цистерны.

Дітей витягли щойно приїхали, пробували привести до тями. Але було запізно: малі задихнулися чадним газом. Причину пожежі з’ясовують: може, малюки розвели багаття, а може, в усьому винна проводка, якій не один десяток років.

Однокласник загиблих:

- Треба пожарную визивать.

- За яким номером?

- 101.

Такі знання зайвими для дітей не будуть. Адже чи не половина однокласників Світланки і Максимчика на запитання, чи лишаєтеся ви після школи вдома одні, підняли руки.

Оксана Москаленко, Олександр Федчун, Сумщина, НТН.