Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 квітня 2010, 13:21 Пожежі
У Харкові у власній квартирі згорів чоловік-інвалід
У Харкові у власній квартирі згорів чоловік-інвалід

Двадцять людських життів врятували харківські МНСівці. Через пожежу на першому поверсі житлового будинку мешканці горішніх не могли самотужки вибратися з пекельної пастки. Власникові квартири вогнеборці зарадити не змогли - він згорів.

Постраждала:

- Дайте что-нибудь. Вазелин, или что-нибудь.

- Вам скорую надо.

- У меня все здесь свое. Я просто сейчас упала.

Пожежників у цей будинок викликали о п’ятій ранку. Люди скаржилися на їдкий дим: не могли спуститися з горішніх поверхів і вийти надвір.

Ігор Лупандін, помічник керівника ГУ МНС у Харківській області:

- В этот момент уже было сильное задымление - полностью лестничной клетки. И люди получили отравление угарным газом. Еще бы несколько минут до приезда, и люди могли бы потерять сознание, и могло бы закончиться это трагически для них.

Сусіди розповідають: мешканці цієї квартири не вперше створюють загрозу для будинку.

Ірина, сусідка:

- Ну, что я могу с этими людьми сделать? Что? Денег у них нет, понимаете? Им оформляют инвалидность. Но это ж "невилікована" болезнь, как я понимаю. А если с ними разговаривать - они еще и свернут шею. Если люди эти не вылечиваются, если это наследственное, почему мы все должны страдать?

У квартирі горіли переважно хатні речі. Спалахнуло, кажуть еменесівці, від цигарки, якої не загасив нетверезий господар. Його врятувати не вдалося, в матері загиблого - численні опіки.

Ганна Силаєва, В’ячеслав Душка, Харків, НТН.