Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 квітня 2010, 14:24 Пожежі
В Дніпровському районі Києва затримали підпалювача автомобілів
В Дніпровському районі Києва затримали підпалювача автомобілів

А у Дніпровському районі столиці палія автомобілів вдалося таки затримати. Біля чергової охопленої полум’ям машини міліціянти помітили підозрілого молодика. Від правоохоронців він кинувся тікати, як від чорта. Коли небораку затримали, від нього тхнуло бензином.

Від початку року у Дніпровському районі Києва це вже другий серійний підпал автомобілів. З інтервалом десять хвилин зайнялися два "Москвичі" й "Таврія". До тла легковик згорає за чотири хвилини. Врятувати його годі.

Сергій Коновал, керівник відділу Дніпровського РУ МНС м. Києва:

- Поджег трех автомобилей с периодичностью в 10 минут. Все три автомобиля пострадали. Ущерб - 10, 15, 18 тысяч. Даже "Таврию" откатили от других автомобилей и подожгли. Пожар начался с крыши, то есть, это 100 процентов занос стороннего источника.

Артем, власник "Таврії", того вечора поставив автівку, як завжди, біля під’їзду. Машину отримав у спадок від тестя. Для молодої сім’ї з маленькою дитиною навіть старенький легковик - добрий помічник. Та через злу витівку його втратили.

Артем, власник "Таврії":

- Был звонок из милиции, теща подняла в 3 часа ночи. Обрадовала. Спалили наш автомобиль. Машина не застрахована, она старая, автоцивилка есть, но это другой случай. Мы потеряли машину.

Нічних паліїв правоохоронці почали шукати тієї самої ночі. Як зайнялася третя автівка - помітив патруль. Побачив і молодика, що тікав від охопленої полум’ям машини. Міліціянти кинулися наздоганяти.

Олександр Куценко співробітник ДСО м. Києва:

- Його наряд ППСМ ганяв хвилин 15 у дворах, він намагався тікати так, щоб автомобілем проїхати було неможливо, старався кущами пробігти, вузькими вуличками. І від нас також тікав. Ми його наздогнали та затримали. Прибув наряд і опізнав його як такого, що тікав від горілого автомобіля.

Правоохоронці кажуть, що від затриманого добряче тхнуло бензином і димом. Та свою причетність до підпалів молодик заперечував. А від міліції тікав, бо гадав, що ловлять п’яних. Слідство триває.

Тарас Білаш, Аркадій Моос. НТН.