Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 березня 2010, 12:52 Пожежі
На Херсонщині 14-річний хлопчик врятував з вогню двох дітей і бабусю
На Херсонщині 14-річний хлопчик врятував з вогню двох дітей і бабусю

14-тирічний школяр із Херсонщини врятував із палаючого будинку двох дітей і паралізовану бабусю. Полум'я гасили всім селом. Сміливі сусіди навіть витягли з вогню газові балони.

Сьогодні восьмикласник Вадим Бекетов - гордість школи і всього села. За сміливість навіть отримав грамоту від МНС. 14-річний хлопчина - єдиний чоловік у своїй родині. Він живе з мамою, бабусею і сестричкою. Хлопець не лише добре вчиться, а й працює, щоб забезпечити сім'ю. Якось повертався з магазину й побачив дим у сусідській оселі. Почув дитячий плач, і одразу кинувся на допомогу.

Вадим Бекетов, рятівник:

- Я вибив двері, дітей я виніс. Бабушку витащив, потом я дітей схватив, побіг до себе додому. Тут мамка моя вибігла, я кричу: "Визивай пожарку".

Батька дітей саме не було вдома, а мама пішла до сусідів. Раптом зайнялося через замкнення старої електромережі. Пожежна частина розташована за 30 кілометрів звідти, а дорога погана. Тож сусіди хутчіше кинулися гасити вогонь самотужки. Люди навіть не побоялися витягти з полум'я газові балони.

Наталя Кулик, мати врятованих дітей:

- Дитина заболіла, температура піднялася, вдома не було ніяких лікарств. Прийшлося до сусідки побігти. Побігла до одної - немає, до другої - немає. На протязі 40 хвилин все відбулося. Прибігла, люди вже тушили. Подзвонила чоловіку, залізли в хату, думали, що діти там, та сказали, що Владік, наш спасатєль, дітей виніс і забрав.

На відновлення згорілого будинку піде чимало коштів. Селяни допомагають, хто чим може. Звернулися до місцевої влади, і навіть шукають спонсорів.

Наталя Ткаченко, в.о. голови сільради с. Козачих Лагерів:

- Вони проживають на квартирі, зараз люди пустили їх на квартиру, але ми будемо помагати у вирішенні питання у відбудові цього будинку. Все, що буде можливо, ми зробимо.

Та головне, кажуть люди, що всі погорільці залишилися живі. Завдяки сміливим і дружнім сусідам.

Олена Ваніна, Євген Ткаченко, Херсонська область, НТН.