Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 березня 2010, 08:54 Пожежі
У Києві горіла самовільно збудована мансарда
У Києві горіла самовільно збудована мансарда

Сорокап’ятирічна господиня намагалася самотужки загасити полум'я, але незчулася, як опинилася у вогняному полоні.

Верхівка будинку номер вісім в Уральському провулку спалахнула, мов свічка. Костянтин Миколайович працює за квартал звідси. Коли побачив язики полум’я, злякався.

Костянтин Миколайович, свідок:

- Я прибежал, потому что мой дом рядом. Я еще подумал, что это мой дом горит.

Та горів сусідній. Через пластикову оббивку мансарди вогонь швидко перекинувся назовні. Із середини лунали крики про допомогу.

Ігор Михненко, заступник керівника Голосіївського РУ МНС м. Києва:

- Евакуйовано з будівель чотири особи. Безпосередньо з першого - дві особи, і з третього поверху літню жінку, яка не могла самостійно спуститися.

У цього будинку двоє власників. Віктор мешкає на першому поверсі. На власні очі бачив, як господарює вогонь. По допомогу до чоловіка прибігла перелякана сусідка.

Віктор, мешканець будинку:

- Вона зайшла на гору - і тут же спустилася. "У мене горить!" Я піднявся, там був невеликий очаг аж на третьому поверсі, але в ручну потушити я не зміг.

Лихо сталося через недбалість сусідів нагорі, припускає чоловік. Каже, постійно сварився з ними через зведену мансарду. Твердить, де є порушення, там і займається.

Віктор, мешканець будинку:

- Причини поки що невідомо. Мансарда - самовільне збудоване приміщення, вона не має права бути електрифікована, газифікована.

Рятувальники підтвердили, зайнялося згори. Натомість, причина була внизу.

Ігор Михненко, заступник керівника Голосіївського РУ МНС м. Києва:

- Імовірна причина виникнення пожежі - це несправність пічного опалення. При експлуатації пічного опалення в перекритті між другим та мансардним поверхом виникло загорання. В ході перевірки буде з’ясовано, хто монтував пічне обладнання, яким чином воно встановлювалося.

Та відповідати доведеться не проектантам і монтажникам печі, а тим, хто її використовував.

Олександр Дем’янчук. Аркадій Моос. НТН.