Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 березня 2010, 10:17 Пожежі
Сімейне подружжя колекціонувало непотріб, допоки його не знищив вогонь
Сімейне подружжя колекціонувало непотріб, допоки його не знищив вогонь

40 років подружжя в Конотопі крало сміття. Темними ночами люди тягли до власної квартири мотлох, що його викидали сусіди. Зрештою, в помешканні спалахнула пожежа, в купі непотребу загинув і сам господар.

Це не філіал сміттєвого полігону, а сімейне гніздечко щасливого подружжя. Сім'я прожила в цій квартирі сорок років.

Алла Григоренко, директорка ЖЕКу:

- С одной комнаты вывезли два полных прицепа. Там были старые кастрюли, сковородки, ящики от телевизоров… Все, что негодное на мусорке - все было в квартире.

Із затятістю маніяків подружжя збирало лахміття, старі газети, зламані іграшки - колекцію берегло від чужого ока, на гостини нікого не кликало.

Софія Тихонівна, сусідка загиблого:

- Наслідників у них немає, жили вони дуже замкнено з чоловіком, ні з ким не скандалили, не вступали в конфлікт, але і ні з ким вони не дружили.

Першими, хто зміг оцінити колекцію непотребу, стали пожежники. Їх викликали сусіди, коли побачили, що з вікон пенсіонерів валує чорний дим.

Олександр Ігнатенко, командир відділу пожежної частини м. Конотопа:

- Коли відкрили двері, то пробратися до очагу пожежі було неможливо, так як була сильна захламленість квартири до потолка: коробки, мусор... Було прийнято рішення приступати до гасіння пожежі через балкон і вікно на кухні.

Шар сміття у квартирі був таким товстелезним, що головами МНСівці сягали стелі. Власниця цього багатства саме десь подалася, а її чоловік заснув з увімкненим саморобним обігрівачем. Пожежу загасили за годину. Ще три шукали в завалах тіло пенсіонера, що помер від отруєння чадним газом. Коли ж господиня повернулася й побачила, що рятувальники розбирають її сміттєві накопичення - кинулася боронити непотріб як приватну власність.

Алла Григоренко, директорка ЖЕКу:

- В квартиру мы, конечно, зайдем, санстанцию вызовем, напишем ей припис и будем проводить с ней серьёзную работу. Может даже к врачу надо человека повести. Потому что здоровый человек так, наверное, не мог бы квартиру захламить.

Оксана Москаленко, Олександр Федчун, Сумщина, НТН.