Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 лютого 2010, 12:39 Пожежі
У Дніпровському районі Києва вночі палали два приватні будинки
У Дніпровському районі Києва вночі палали два приватні будинки

Два приватні будинки палали вночі у Дніпровському районі Києва. Один згорів ущент, інший врятували завдяки завбачливості господарів. Тож як уберегти своє життя та майно? Погорільці поділилися своїм досвідом з Олександром Дем’янчуком.

Вночі МНС-вцям повідомили про пожежу на одному з дачних масивів. Коли рятувальники приїхали, будинок палав як свічка. За словами самовидців, господарі навідувалися сюди нечасто.

Валерій Гиря, інспектор відділу Дніпровського РУ МНС м. Києва:

- Так як дерев’яний будинок, і це були Русанівські сади, обмежений під’їзд, - будинок, практично, було знищено. Викликали пізно. Власників не було, наразі, причина з’ясовується. Попередня причина - бомжі могли бути, могло коротке замкнення. Зараз проводиться розслідування.

Наразі справою опікуються міліціонери. Вони й повідомлять неприємну новину господарям згарища. Поки рятувальники приборкували вогонь, їхні колеги вирушили на іншу схожу пригоду. Цього разу закопчені стіни та обпалені вікна - то найбільші збитки. Вогнеборці кажуть, у цьому заслуга господарів.

Дмитро, постраждалий:

- Після того, як мене розбудили, ми вибігли на двір, скористалися вогнегасником, із-за чого майже вдалося потушити пожежу.

Валерій Гиря, інспектор відділу Дніпровського РУ МНС м. Києва:

- Чесно кажучи, це один із перших випадків, коли справді скористалися вогнегасником. Вправно, чітко виконували дії по інструкції.

Рятувальники говорять: тримати в господарстві вогнегасники - одна з гарантій захисту від вогню. Користуватися можна як порошковими, так і вуглекислотними. Суттєвих відмінностей між ними немає.

Іван Рябенко, командир відділку Дніпровського РУ МНС м. Києва:

- Тушити потрібно, щоб була шланга з раструбом. Витягується чека, і з відстані двох метрів нажимається на клапан. Ще є варіант вуглекислотний - він тушиться. Також має бути раструб, тому що при виході і температура вуглекислоти мінус 80 - щоб не обпекло руки. Так же витягується чека, і при натисненні на клапан тушиться.

Якщо ви вирішили придбати такий протипожежний засіб, обов’язково запитайте паспорт, сертифікат та перевірте тиск, щоб у подальшому уникнути неприємних сюрпризів. І щороку міняйте їх або перевіряйте у фахівців. Об’єми вогнегасників також різні. З досвіду погорільців, що більший - то ліпший.

Дмитро, постраждалий:

- Користуйтесь і тримайте вогнегасники в себе вдома, вони вам допоможуть.

Олександр Дем’янчук. Олександр Кругликов. НТН.