Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 лютого 2010, 11:54 Пожежі
Звичайна сільська груба занапастила пенсіонера на Київщині
Звичайна сільська груба занапастила пенсіонера на Київщині

У будинку, де мешкав хворий чоловік, два роки не трусили сажі. Коли ж розпалили піч - сталося лихо.

Валентина Леонідівна не стримує сліз. Страшна пожежа, що зимового ранку охопила її оселю, забрала найдорожче: коханого чоловіка. Жінка пішла у справах до сусідів, а шістдесятитрирічний господар залишився вдома сам. Пенсіонер нещодавно пережив інсульт, і коли в будинку зайнялося, був безпорадний перед стихією. Першим пожежу помітив сусіда.

Валентина Леонідівна, мешканка с. Семиполків:

- Він таки хотів його врятувати. Пробив вікно, зайшов, але там чи заклинило, чи що. Він його тяг. Люди кричать, шифер горить, стріляє, і не може він…

Старий дерев’яний будинок, хоча й був зовні обкладений цеглою, палав, немов смолоскип. Коли почала обвалюватися стеля, сусіда-рятівник змушений був покинути нерухоме тіло й вискочити з вогняного пекла.

Олександр Матейко, старший інспектор Броварського РУ МНС:

- По прибуттю сюди будинок був охоплений вогнем повністю, були викликані додаткові сили. Були утруднення з заправкою машини водою: пройшли великі снігопади, і під’їзд до водонапірної башти дуже ускладнений.

Обвуглене тіло господаря знайшли лише за чотири години, коли пожежники остаточно приборкали вогонь. Під час огляду згарища з'ясували: до трагедії призвела звичайна людська легковажність. Господарі розпалили у грубі, якою давно не послуговувалися.

Олександр Матейко, старший інспектор Броварського РУ МНС:

- Якщо громадяни користуються пічним опаленням, необхідно, перш за все, двічі на рік трусити сажу, проводити огляд, де є тріщинки: заштукатурювати, білить вапном, або крейдою. Після того, як перший раз розтопить грубу, подивитись. Там, де потребує ремонту, будуть сліди від кіптяви.

За статистикою Міністерства з надзвичайних ситуацій, нинішньої зими рятувальники Київщини загасили вже триста шістнадцять пожеж. Від вогню загинуло тридцять шестеро людей.

Андрій Герко, Аркадій Моос, НТН.