Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 лютого 2010, 11:38 Пожежі
Відбулися вибух та пожежа на газовому родовищі на Харківщині
Відбулися вибух та пожежа на газовому родовищі на Харківщині

Четверо ремонтників потрапили до лікарні з опіками. На одній з Юліївських свердловин загорівся побутовий вагончик.

Що сталося на родовищі - версії рятувальників та інспекції держнагляду майже супротивні. Еменесівці розповідають: в одному з вагончиків вибухнув газовий балон. Тієї миті там було четверо робітників - бригада ремонтників. У них обпечені руки й обличчя.

Євген Василенко, старший інспектор ГУ МНС у Харківській області:

- По словам пострадавших, они когда вчетвером зашли в вагончик, прогремел взрыв. Сейчас устанавливается непосредственная причина взрыва газового баллона.

В інспекції промислової безпеки в нафтогазовому комплексі інформація інша. Там стверджують: вагончик обігрівали електроприладами. І зайнялося через коротке замкнення. Вибух, якщо й був, - то внаслідок пожежі. Звідки й навіщо в побутовій кімнаті газовий балон - з'ясовують інспектори.

Микола Федотов, керівник регіональної інспекції промислової безпеки в нафтогазовому комплексі:

- На сегодня только со слов людей, которые участвовали в тушении, что это произошло короткое замыкание. Это бригада, которая работала. В этот момент они находились на обеде. Когда услышали щелчки, выскочили из обеденного вагончика, кухни, увидели дым. Побежали к этому вагону, чтобы его обесточить.

Єдине, з чим погоджуються і інспектори, і МНС-івці - добре, що саму свердловину нині ремонтують, тож газу там не добувають. Інакше наслідки були б непередбачувані.

Ганна Силаєва, В’ячеслав Душка, Харківська область, НТН.