Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 лютого 2010, 11:26 Пожежі
У Києві пожежа забрала життя трьох будівельників
У Києві пожежа забрала життя трьох будівельників

У Києві під час пожежі живцем згоріли в бараці троє будівельників. Серед ночі один із сімох заробітчан відчув запах диму. Врятуватися вдалося лише чотирьом.

Бараки, зведені з дерева й утеплювача, палають як снопи соломи. Приборкувати вогонь довелося за допомоги спеціальної техніки. Температура була такою, що до споруд не можна було підійти. Розгорілося за лічені хвилини.

Олександр Хорунжий, керівник відділу ГУ МНС у м. Києві:

- Як розповів один з врятованих, він заснув. Слухав музику, потім прокинувся. Його товариші були поруч, відчув запах диму. Щоб перевірити, він відкрив двері кімнати, і його одразу обдало жаром, і повалив чорний дим.

Врятуватися з охопленої полум'ям конструкції вдалося лише чотирьом будівельникам. Троє згоріли живцем. Бійці МНС уже нічим не могли зарадити. Серед згарища рятувальники ледь знайшли тіла загиблих. Та жертв могло бути більше. Біля бараків - склад із кисневими балонами.

Олександр Хорунжий, керівник відділу ГУ МНС у м. Києві:

- Наші рятувальники винесли зі складу 12 кисневих балонів. Від температури вони вже встигли нагрітися, і одразу їх охолодили снігом. Наслідки могли б бути непередбачувані. Ситуація була дуже небезпечна і для наших підрозділів.

На щастя, минулося без жертв під час ще однієї пожежі в Києві. На вулиці Дегтярівській горів склад міністерства оборони України. Як з'ясували вогнеборці, зайнявся військовий одяг. Палало на п'ятистах квадратних метрів. З вогнем боролися близько сімдесяти пожежників. Причини загорання з'ясовують експерти.

Тарас Білаш, Ігор Молчанов. НТН.