Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 лютого 2010, 11:53 Пожежі
Несправний холодильник став причиною пожежі та смерті хазяйки
Несправний холодильник став причиною пожежі та смерті хазяйки

Побутових приладів, що відслужили свій вік, треба позбавлятися. Без усіляких "але". Інакше вони можуть "віддячити" коротким замиканням та пожежею. Принаймні, таке сталося в Києві, у Дніпровському районі. Літня жінка загинула через власний холодильник, опинившись у вогняному полоні.

Вранці перехожі помітили, як з цього вікна на четвертому поверсі валив густий дим. Самовидці одразу ж викликали рятувальників. Тим часом, сусіди також відчули сморід. І намагалися самотужки щось вдіяти. Проте, марно.

Олена, сусідка загиблої:

- Были полностью закрыты. Мы не знали, какое состояние. Просто дым идет. Думали, что человек, который там есть, в другой стороне, огонь ее не касается. Боялись, что с ней может что-то случится. Стали стучать, чтобы она открыла.

За словами Олени, зі старенькою, яка перенесла інсульт, могло статися найгірше. На жаль, таки сталося. Рятувальники зробили все можливе.

Сергій Коновал, заступник керівника Дніпровського РУ МНС м. Києва:

- Викликали вчасно. Коли побачили дим, підрозділи прибули, але вже не змогли надати допомогу. Передбачена причина - це несправність холодильника, але за декілька днів буде уже експертиза проведена.

Родичі загиблої спілкуватися відмовилися. Утім, погодилися, що причиною пожежі став холодильник. Фахівці стверджують: це ще один приклад того, що про безпеку старих приладів потрібно турбуватися постійно.

Сергій Коновал, заступник керівника Дніпровського РУ МНС м. Києва:

- Люди не користуються стабілізаторами, а обладнання старе. Будинок, як бачите, не новий, йому багато років. Мабуть, обладнання, воно також років 20, а ніхто не викликає майстра, котрий дивився б за цими електроприладами.

Олександр Дем’янчук. Аркадій Моос. НТН.