Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 лютого 2010, 14:43 Пожежі
В Луганську палало реанімаційне відділення для немовлят
В Луганську палало реанімаційне відділення для немовлят

Щойно народилися, й ледве не загинули. В лікарні, і це знову Луганськ, - біда. Там у реанімації для немовлят спалахнула пожежа. Трьох малят швидко винесли, а от за життя півторамісячної дівчинки, яка перебувала в інкубаторі, борються медики. У неї серйозні опіки.

Побачивши пожежу у відділенні реанімації, медики відразу викликали вогнеборців. Самі ж кинулися рятувати новонароджених. Кажуть, діяти треба було швидко.

Євген Соломін, кореспондент:

- На момент загоряння в палаті знаходилось четверо немовлят. Трьох медики винесли абсолютно неушкодженими, у одного - опіки 40 відсотків шкіри.

Півторамісячну дівчинку одразу поклали з однієї реанімації в іншу. Лікарі кажуть, її стан був тяжкий і до пожежі. Немовля народилося недоношеним, з недорозвиненими життєво важливими органами.

Василь Ткаченко, керівник Луганської обласної дитячої лікарні:

- Ребенок получил ожоговую травму. Ему сразу была оказана помощь. Наутро у него состояние стабильно тяжелое. Площадь поражения не является критической. Выхаживать таких детей опыт мы имеем.

Зайнялося в інкубаторі немовлят. Чому, лікарі не знають. Медичне обладнання надсучасне. Три місяці тому його діагностували - жодних порушень.

Павло Малиш, керівник головного управління Луганської облдержадміністрації:

- Персонал в этой ситуации сработал так, как и предусмотрено регламентом в этой ситуации. Сказать, что со стороны медработников допущены какие-то моменты - этого не было. Нужно разбираться.

Причини загоряння з'ясують правоохоронці. Попередня версія - коротке замикання.

Євген Соломін, Микола Рижченко, Луганськ, НТН.