Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 лютого 2010, 10:31 Пожежі
Від вибуху газового балона ледве не загинула родина журналістів
Від вибуху газового балона ледве не загинула родина журналістів

Вибухи газу вже перетворилися на справжню епідемію. Цього разу ледве не загинула родина журналістів. Роман Запорожцев разом з дружиною був у приміщенні. Тільки диво та китайські двері врятували подружжя від трагічних наслідків.

Близько двадцятої години тишу Білогородки розірвав вибух. Віктор Васильович побачив у вікно, як палає сусідський будинок.

Віктор Васильович, сусід:

- Прибігли - з усіх вікон, дверей полум’я горіло. Підійти неможна було. Ми зразу телефонувати їм. Вони ж журналісти, допізна працюють. Телефонуємо - а зв’язку немає.

Чоловік не на жарт стривожився. Аж раптом побачив, як його обгорілий сусіда відкочує авто подалі від вогню. Самовидці викликали рятувальників. Ті приїхали - й відразу зазначили: господарі народилися в сорочці.

Анатолій Шкарабура, керівник центру пропаганди ГУ МНС м. Києва та Київської області:

- Як показує практика, такі випадки загорання і вибуху газу призводять до сильного травмування або загибелі людей, якщо вони присутні в приміщенні. На даний момент проводяться дізнання, і причина загорання буде встановлена дещо пізніше, але за попередньою інформацією в результаті огляду було встановлено: скоріш, за все причиною стало розгерметизація газового балону.

Роман Запорожцев, постраждалий:

- Розгерметизувався газовий балон. Хвилею все там спалахнуло, а так як воно всередині було обшите деревом, утеплене було пінопластом, воно все загорілося миттєво. Від моменту, коли зайнялося і до того, коли вогонь сягав 10 метрів висоту - 2 хвилини.

Роман Запорожцев, редактор відділу "Газети по-українськи"- ще вчора він тут мешкав з дружиною. Тепер ходить по згарищу.

Роман Запорожцев, постраждалий:

- Оце душ був нержавейка, тут унітаз стояв.

- А де ви були?

- Коли був вибух, отут я стояв, отут розлився газовий балон, і він ввалив. І мене відкинуло на цю стіну.

За словами Романа, від потужного вибуху врятувало те, що не втратили свідомості. А ще більше - дешеві вхідні двері.

Олександр Дем’янчук, кореспондент:

- Свого часу господар зекономив на вхідних дверях. Каже, це і врятувало йому життя, адже коли все сталося, він їх виніс на кілька метрів.

Роман Запорожцев, постраждалий:

- Перші думки - добре, що тут стояли металеві китайські двері. А чого - бо я їх зігнув і зламав. Якби стояли нормальні, мене б тут не було.

На цьому фото - оселя журналістів до вибуху. За словами вогнеборців, обшивка та начиння будинку легкозаймисті. Тому полум’я миттєво все знищило. Тимчасовим прихистком погорільців стала лікарняна палата. Окрім них без даху залишився й собака Найда. Інший улюбленець, кіт, став єдиною жертвою пожежі.

Олександр Дем’янчук. Віталій Савченко. НТН.