Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 січня 2010, 13:50 Пожежі
В Києві згоріла вантажівка з декораціями для балету
В Києві згоріла вантажівка з декораціями для балету

Театральна пожежа сталася в Оболонському районі Києва: згоріла вантажівка з декораціями для балету. Автомобіль спалахнув, мов сірник, і до приїзду рятувальників залишився мало не сам каркас.

Ось цей металевий скелет - все, що залишилося від "Мерседесу". Пожежна частина - через річку, але навіть миттєве прибуття МНСівців не врятувало вантажівки.

Артур Доня, керівник пожежної частини Оболонського РУ МНС м. Києва:

- Приехали к месту, горел автомобиль "Мерседес". Уже огонь перешел на кабину. Сразу подали два ствола, быстренько прибили огонь, и начали разбирать все конструкции.

За роботою пожежників спантеличено спостерігає водій. Каже, на його очах годувальниця в одну мить перетворилася на смолоскип. За словами Олексія, зайнялося в кузові. Скільки їхав з червоним півнем на борту, й гадки не має. Каже, зупинився тільки коли інші водії почали сигналити та блимати фарами.

Олексій, постраждалий:

- Остановився, попід машиною глянув - не видно ніде нічого. Я думав, може, колесо - а тоді побачив, що з-під тенту валить дим.

Артур Доня, керівник, пожежної частини Оболонського РУ МНС м. Києва:

- Открыл, сорвал пломбы, открыл задние двери в кузов, и уже пламя усилилось в связи с поступлением воздуха.

Олексій їхав з Росії. І ось має. Не доїхав кількох кілометрів до митниці. Каже, віз театральні декорації одного з київських балетів.

Олексій, постраждалий:

- Я загрузив тут, у Києві. Це київський балет повіз на Пітер, вони на вихідних виступали в неділю, мене затаможили, і оце віз назад декорації. Там матраси якісь були, мішки, чемодани. Отого що осталося. Оце все чому загорілося - я не можу сказати.

Поки постраждалий писав пояснення, на місце приїхали власники згорілих декорацій. Молоді люди в розпачі. Пояснюють, про лихо самі щойно дізналися. А відтак - жодних коментарів.

Власник декорацій:

- Давайте разберемся, и мы все расскажем.

За кілька годин ми зв’язалися з директором балету. Той повідомив: у них і досі сушать голови, як це могло статися, та підраховують збитки. Чи вплине ця подія на перебіг гастролей, також поки не відомо.

Олександр Дем’янчук. Олександр Мироненко. НТН.