Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 січня 2010, 09:37 Пожежі
У Харкові згорів кіоск разом з продавщицею всередині
У Харкові згорів кіоск разом з продавщицею всередині

Вночі у Харкові, просто в кіоску, згоріла продавщицею. Тридцятивосьмирічна жінка намагалася врятуватися, та на заваді став холодильник. Власник павільйону підраховує збитки, а міліція разом із пожежниками шукає склад злочину в його ставленні до комерції.

Кіоск, фактично, маленька крамничка, згорів ущент разом із крамом та продавщицею. Вихід з приміщення жінці перегородив холодильник, котрий зайнявся.

Ігор Лупандін, помічник керівника ГУ МНС у Харківській області:

- Она не могла сразу покинуть это помещение, ну, и по предварительным данным, она отдыхала в это время, потому что это круглосуточный киоск, и в это время очень мало покупателей. Есть предпосылки, что это все-таки произошло короткое замыкание электропроводки в холодильнике. Замкнуло, пошло распространение пожара, перекинулось на товары.

Олег Ратницький, свідок:

- Тут куча обогревателей. Вон один валяется. Там второй валяется. Там еще где-то. И там на улице еще был обогреватель. Она, видно, все повключала… и оно все у нее загорелось.

На згарищі тепер "хазяйнує" місцевий мешканець Олег. Постійний клієнт, він добре знав продавщицю.

Олег Ратницький, свідок:

- Она только сменилась, первый день на смене была. В понедельник сменилась. В три часа меня участковый притянул сюда. Помоги, говорит, это… труп.

Рятувальники кажуть, кіоск працював з порушенням чи не усіх норм і правил: старі холодильники та побутові електрообігрівачі, захаращений вихід. В управлінні МНС визнають: таких потенційно небезпечних павільйонів у передмісті та дворах - безліч. Але перевіряти дотримання протипожежних правил малим бізнесом інспекторам дозволено тільки раз на п’ять років.

Ганна Силаєва, В’ячеслав Душка, Харків, НТН.