Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 січня 2010, 11:19 Пожежі
В Луганську палала п'ятиповерхівка
В Луганську палала п'ятиповерхівка

Зайнялося на першому поверсі. Рятувальникам зателефонувала жінка з останнього поверху, яка намагалася вийти з квартири, але не змогла, все було в їдкому диму. Голос у слухавці повідомив одне: горимо. І зв'язок зник.

Прибулі на місце пожежники змушені були гасити вогонь та одночасно рятувати людей. Епіцентр займання був на першому поверсі, палали дві кімнати. Господиню помешкання, сімдесятитрирічну жінку рятувальники винесли з квартири. Нею опікуються медики.

Світлана, постраждала:

- Я - в коридор, открываю дверь. Все черное. Я соседям в дверь позвонила, говорю, горим. Естественно, дверь открыли в подъезде, черная гарь, дым.

Інших мешканців рятували за допомогою спецтехніки. З балкона четвертого поверху зняли родину з шести осіб. Решту виводили в масках, та одразу під'єднували до апарата штучної вентиляції легенів.

Костянтин Мацюрак, заступник керівника ГУ МНС України в Луганській області:

- Действия подразделений МЧС были правильными и своевременными. Для ликвидации пожара были задействованы 9 автомобилей МЧС и 31 человек личного состава, силами которых были эвакуированы 38 человек.

Між тим з'ясували й попередню причину займання. В оселі, де виникла пожежа, мешкає пенсіонерка з родиною своєї онуки. Коли загорілося, жінка в квартирі була одна. Тож, радше за все, це - необережне поводження з вогнем.

Євген Соломін, Луганськ, НТН.