Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 січня 2010, 11:35 Пожежі
Вогонь під час новорічних гулянь устиг накоїти лиха
Вогонь під час новорічних гулянь устиг накоїти лиха

Кому свято, а кому горе. Вогонь під час новорічних гулянь устиг накоїти лиха. Де палало - в нашому наступному сюжеті.

Невдалим став третій день нового року для мешканців одеської дев’ятиповерхівки. Удосвіта люди викликали пожежників, щоб врятувати 84-річного пенсіонера: він кликав на допомогу сусідів. Старого витягти живим не вдалося: вогонь у його квартирі вже розгорівся.

Олексій Чмільов, командир відділу ГУ МНС в Одеській області:

- Прибыв на место вызова, в результате разведки мы обнаружили, что на 5 этаже сильное задымление. В одной из квартир была выбита дверь, по словам соседей, соседями. Потому что, говорят, оттуда раздавался крик.

А вночі проти 4-го січня палало трамвайне депо. Зайнялося на даху занедбаного підсобного приміщення. Полум’я пошкодило близько ста метрів перекриття.

Володимир Судак, заступник керівника ГУ МНС в Одеській області:

- Пламенем было охвачено два этажа пристроенного здания, и была угроза распространения на рядом расположенное трехэтажное здание самого учебного корпуса. Пожарными подразделениями было проведено боевое развертывание, подано на тушение пожара средства тушения, и локализация данного загорания.

Трагедією закінчилися новорічні свята і для однієї з мешканок столиці. У п’ятиповерховому будинку зайнялася квартира. Сусіди почули дим і викликали рятувальників, та коли вони вскочили до помешкання, рятувати вже було нікого. Сімдесятичотирирічна бабуся лежала посеред хати. Вона намагалася вибратися із задимленої оселі, але забракло сил.

Олександр Хорунжий, керівник відділу ГУ МНС м. Києва:

- Зайнялося крісло, саме крісло. Попередні висновки фахівців - на місце виїжджали фахівці наші - необережне поводження з вогнем. Що саме там було, з’ясовують слідчі наші. Чи то окурок, з’ясовуєм чи палила жінка, чи то свічка, зараз з’ясовується остаточно.

А у Львові родина втратила майже все майно через коротке замкнення в телевізорі. Пожежа виникла раптово близько третьої години дня. У квартирі тієї миті була лише восьмирічна дитина. Дівчинка не розгубилася й побігла по допомогу до сусідів. Вони викликали вогнеборців. Полум’я загасили за лічені хвилини, та червоний півень устиг знищити статків на 30 тисяч гривень. До речі, телевізор, у якому замкнуло, кажуть погорільці, був новий.

Віталій Туровцев, заступник керівника відділу ГУ МНС у Львівській області:

- Щоб уникнути такої ситуації, слід не перегружати мережу. Зараз похолодання, люди включають обігрівачі. І через перевантаження електромережі виникають короткі замкнення.

Рятувальники радять людям дотримуватися елементарних правил безпеки: без потреби не вмикати електроприладів, газу, не курити й не користуватися петардами в оселі. Тоді червоний півень не зіпсує вам свята.

Марина Борисполець, Оксана Піднебесна, Вікторія Балицька, НТН.