Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 січня 2010, 12:30 Пожежі
Винуватицею пожежі у Києві стала новорічна ялинка
Винуватицею пожежі у Києві стала новорічна ялинка

У Києві на Оболоні через головний новорічний атрибут, ялинку, ледь не загинули люди. Зайнялася зелена красуня близько одинадцятої вечора, і майже одразу спалахнули дерев’яні перекриття шістдесятирічного будинку. Деталі з’ясовував на місці Олександр Дем’янчук.

Ці квартири немов після бомбування. Те, що ви бачите - не хронікальні кадри воєнних часів, а наслідок пожежі. Шістдесятитрирічна сталінка не встояла перед вогняною стихією. Горіло все. Люди кажуть, полум’я виривалося з підлоги.

Окатов, рятувальник:

- Перекриття і перегородки в будинку дерев’яні, пожежа проникла у внутрішньому пространстві, і по внутрішнім перегородкам розповсюдилася на вищі поверхи.

Зайнялося на другому поверсі. За лічені хвилини червоний півень дістався горища. Мешканці останніх поверхів опинилися в полоні.

Любов Георгіївна, постраждала:

- У нас балкон только там. Кота поймали, тушканчика - все на балкон. А потом пришли эти в противогазах, и снимали по лестнице через балкон.

Окатов, рятувальник:

- З вікон 2-го поверху іде дим, видирається полум’я. З третього та четвертого поверхів люди просили на допомогу, бо через дим люди не могли вийти.

МНСівці врятували шістьох осіб. З-поміж них двох дітей. Полум’я ліквідували. Утім, стихія встигла знищити помешкання. Погорільці не знають, за що хапатися. Від новорічного приємного настрою жодного сліду.

Любов Георгіївна, постраждала:

- Всё мокрое, вонючее, копоть не отстирать. Он дети пошли стираться к друзьям. Говорят, где-то на втором этаже замыкание, и оно начало гореть, тлеть.

Замкнуло не десь, кажуть еменесівці, а на новорічній ялинці.

Окатов, рятувальник:

- Пожежа виникла внаслідок короткого замкнення гірлянди новорічної ялинки.

А ось і головна призвідниця пожежі. На диво, вона не пошкоджена. Коли спалахнув вогонь, у квартирі був одинадцятирічний хлопчик. Його мама каже, малий досі не може оговтатися.

Марина, постраждала:

- Он успел выбежать к соседям и сказал, что пожар.

Марина не йме віри, що горя накоїла ялинка. Переконує, гірлянда надійна, чого не може сказати про проводку в будинку. Мешканці й раніше припускали, що якогось дня пожежа таки виникне.

Марина, постраждала:

- Потому что проводка такая. Потому что дом 46-го года. Сколько мы писали в ЖЕК - поменяйте проводку, хотя бы.

Зі слів погорільців, після цього випадку ЖЕК нарешті на них зглянувся. Пообіцяв допомогти. Люди кажуть, потрібен капітальний ремонт. Спочатку ж слід відселити постраждалих від вогню. Та про це поки що ніхто не дбає.

Олександр Дем’янчук. Олександр Кругликов. НТН.