Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 грудня 2009, 11:28 Пожежі
У центрі Харкова зайнявся трамвай
У центрі Харкова зайнявся трамвай

У центрі Харкова вранці згорів трамвай. У час пік пасажирів у салоні було повно, але вагоновода вчасно зреагував. Коли зайнявся дах, водій зупинив вагон і відчинив двері.

Удосвіта на маршрут виходив справним, розповідає водій трамвая. Чому вагон загорівся? Щось сталося із пантографом. Імовірно, коротке замкнення.

Анатолій Куц, водій трамвая:

- Крыша начала гореть. Я пантограф не мог оттянуть, веревка перегорела.

Пожежники прибули за кілька хвилин і загасили вогонь. Ніхто з пасажирів не ушкоджений. Студент медичного ВНЗ Сергій захоплено розповідає про пригоду, називається "ледь не постраждалим": його авто стояло за метр від охопленого полум'ям трамвая.

Сергій Данильченко, свідок:

- Сидел на лекции, забегает лаборант: горит машина! Я выбегаю - все нормально. В принципе, успел, как говорится. Все пронесло, все нормально. Переставил. Было весело и страшно. Эмоции разные.

Головний постраждалий у пригоді - харківський "Електротранс". Слюсарі підраховують обсяги збитків і скаржаться: ремонт дасться в копійчину.

Ігор Саєнко, слюсар Міськелектротрансу:

- Крыша сгорела, надо менять обшивку. Почти всю крышу надо ремонтировать. Не всю - вон ту переднюю часть. И тут же все надо натягивать.

За півгодини на вулиці утворюється тиснява: водій чекає, коли його "наздожене" наступний трамвай. Згорілого вагона чіпляють до справного і штовхають у депо - на капітальний ремонт.

Ганна Силаєва, В’ячеслав Душка, Харків, НТН.