Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 грудня 2009, 13:07 Пожежі
Уночі в Голосіївському районі горіла сауна, а в Солом’янському - меблевий склад
Уночі в Голосіївському районі горіла сауна, а в Солом’янському - меблевий склад

Не обійшлося без надзвичайних пригод і в Києві. Уночі в Голосіївському районі горіла сауна, а в Солом’янському - меблевий склад. В обох випадках рятувальники не відкидають версії про підпал. Уже вранці про свої нічні пригоди МНСівці розповідали білоруським колегам і Олександрові Дем'янчуку.

Енвер Барієв, Міністр із питань надзвичайних ситуацій Білорусі:

- Уровень очень достойный, не плохой. Было хорошо подготовлено, и те вопросы, которые рассмотрены, имеют важность для наших министерств и для стран.

За пару годин Білоруський міністр встиг оцінити українських рятувальників. На території 25-ї пожежної частини іноземному колезі продемонстрували роботу бійців у різних умовах. Рятувальники показали все, на що здатні. Та за реальних обставин, кажуть, усе інакше.

А це вже не показуха. Справжня пожежа сталася у Солом’янському районі Києва напередодні візиту іноземного міністра. На цих кадрах ви бачите, як МНСівці намагаються врятувати те, що кілька годин тому було меблевим складом. І хоча рятувальники приїхали швидко, лаковане дерево палало на всю округу.

Володимир Беднарчик, заступник керівника Солом’янського РУ МНС м. Києва:

- Пожежа була досить поширена були залучені додаткові підрозділи. Погасили швидко, але працювали на місці до півчетвертої. Дане приміщення було орендоване, там зберігалися меблі. Меблі з одного з київських магазинів. Не довелося сумувати рятувальникам і в Голосіївському районі. Вони їздили до сауни. Щоправда, не паритися, а гасити. Тією банькою раніше було це згарище. За словами пожежників, вона палає вже втретє. І власник щоразу звинувачує конкурентів.

Ігор Михненко, заступник керівника Голосіївського РУ МНС м. Києва:

- Причина пожежі на сьогоднішній день з’ясовується, але, по поясненням власника будівлі, це є підпал. Була загроза розповсюдження вогню на поряд збувадовану СТО автомобілів.

Тим часом, головні рятувальники України та Білорусі домовилися про спільну боротьбу з надзвичайними подіями.

Олександр Дем’янчук. Олександр Кругліков. НТН.