Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 листопада 2009, 11:07 Пожежі
На Київщині сталося возгоряння від саморобного обігрівача
На Київщині сталося возгоряння від саморобного обігрівача

Цього разу від саморобного обігрівача, і вкотре - через куріння в ліжку загинули люди на Київщині.

На згарищі працюють рятувальники й шукають поживу, як бездоглядні пси. Ще кілька годин тому до вагончика прийшли троє заробітчан. Хотіли повечеряти й заночувати. А заразом у теплі ще й шкарпетки випрати.

Олег, власник вагончика:

- Два п'яниці було, і третій приблудився. Вони влізли до вагончика - і це таке горе наробили.

Вагончик поділений на дві зони. Господарська для будматеріалів, а побутова - для відпочинку. У житловій частині мешкав будівельник із Західної України. Хто ті двоє, що завітали до заробітчанина на вогник, поки що достеменно невідомо.

Вікторія Рубан, керівник Центру пропаганди ГУ МНС України в Київській області:

- Самі приміщення проживання - вони для людей не обладнуються. Але, щоб зекономити якусь копійку, проживають у цих спорудах.

Заробітчани користувалися несправним електроприладдям, припускають рятувальники. На місці пригоди "Свідок" знаходить саморобну електроплитку, а експерти ретельно досліджують те, що колись було холодильником.

А київські пожежники про воногь-убивцю у столиці висновки вже зробили. Червоний півень розвіяв сон мешканців цієї хрущовки. Усіх, крім інваліда Петра Амвросійовича. Дідуся полум'я, навпаки, приспало.

Володимир Беднарчик керівник відділу Солом’янського РУ МНС України в м. Києві:

- Коли ми приїхали - він уже був мертвий. Він не лежав, а сидів, получається.

Петро Амвросійович полюбляв проти ночі затягнутися самокруткою. Закурив дідусь і закуняв, а цигарка - шурх - на ковдру. Пожежники вкотре закликають бути обачними з вогнем і уникати куріння в ліжку.

Дмитро Ільчук, Борис Сачалко, Ігор Молчанов, Олександр Кругликов, НТН.