Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 листопада 2009, 12:15 Пожежі
Цими вихідними в Україні сталося 203 пожежі
Цими вихідними в Україні сталося 203 пожежі

Телевізор, свічка, цигарки, підживлені зеленим змієм, породили цими вихідними червоного півня. Зрештою - двадцять четверо загиблих.

Незавершений котедж неподалік Києва перетворився на газову камеру для чотирьох заробітчан зі Львівщини. Вони найнялися тимчасовими робітниками зводити паркан. Мешкали в недобудованій кімнаті. Першим нагодився виконроб Шевченко - він одразу звернув увагу на кілька порожніх пляшок з-під спиртного.

Олександр Шевченко - прораб:

- Ну я в гаражі глянув - там ось горілка залишається. Роботи не було - вони випивали.

Котеджу суттєво не пошкоджено. Коли примчали рятувальники, вогонь уже згас. У глибині кімнати знайшли чотири задублі тіла - ймовірно, люди вчаділи уві сні.

Вікторія Рубан, керівник центру пропаганди ГУ МНС Київської області:

- Попередня причина - паління у нетверезому стані, що, можливо, хтось із цих заробітчан запалив цигарку і лягли спать. Можемо тільки здогадуватися, що цигарка впала на матрац. Вогонь з матрацу перекинувся на особисті речі і виникла пожежа.

Чадний газ позбавив життя і двох мешканців Буковини. Чоловіки порушили правила пожежної безпеки. Один - закурив у ліжку, інший забув загасити свічку.

Олексій Смирнов, помічник керівника ГУ МНС у Чернівецькій області:

- Хлопець перед тим, як лягти спати, залишив без нагляду свічку. Заснув, свічка впала на постільні речі, спричинила їх загоряння. У процесі горіння утворювався чадний газ, і хлопець помер, надихавшись чадним газом.

Неспокійно було й на Черкащині. Там через вибух телевізора палав багатоповерховий гуртожиток. Вогонь хазяйнував на двох горішніх поверхах. Мешканців будинку евакуювали. Усі живі-здорові.

Микола Дерновий, рятувальник:

- Визуально не было видно, сколько квартир там. Открытый огонь был и высокая температура. Горит, непосредственно: вещи и все, что складировалось в этой квартире.

У гуртожитку цілком згоріло дві кімнати, п'ять осель пошкоджено частково. Місцева влада вирішує, куди розселити постраждалих мешканців.

Тетяна, постраждала:

- Просто неба залишились дві родини, одна з них багатодітна. Нині ці люди потребують термінової допомоги. Адже альтернативного житла вони не мають.

Загалом цими вихідними в Україні сталося 203 пожежі, в яких загинуло двадцять четверо осіб.

Дмитро Ільчук, Марія Криниця, Олександр Мироненко. НТН.