Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 жовтня 2009, 10:28 Пожежі
В одному з житлових будинків Запоріжжя - серйозна пожежа
В одному з житлових будинків Запоріжжя - серйозна пожежа

В одному з житлових будинків Запоріжжя - серйозна пожежа. Займання ліквідовували кілька годин. Вогонь повністю знищив одну з квартир другого поверху, а помешкання під нею так залили водою, що люди бояться жити.

Зайнялося в одній з квартир двоповерхового будинку в Жовтневому районі Запоріжжя. Спалахнуло нагорі. Сусідка знизу каже - почула запах диму, але уваги не звернула.

Людмила Дубовська, мешканка будинку: "Когда мне мальчишки кричат оттуда: "Тетенька, у вас пожар". Я поднимаю глаза - а там дым валит из окошек, ну и я начала поднимать весь двор".

Рятувальники прибули одразу. За їхніми словами, споруді більше півстоліття, внутрішні конструкції — дерев'яні. Тому вогонь швидко вирвався на дах. Що спричинило пожежу - поки що невідомо.

Анатолій Ведмідь, заступник керівника пожежної частини: "Было очевидно, что что-то с проводкой, то ли обогревательными предметами, то ли с самой проводкой. Но пожар сложный, очень сложный, потому что евроремонт, все обшито пластиком, он очень едкий и очень легковоспламеняемый".

З полум'ям у помешканні пожежники боролися три години. Кажуть, інші приміщення не постраждали. Втім, їхні власники говорять, що жити в них тепер неможливо — все залито водою. Людмила Дубовська стверджує — щойно з чоловіком зробила ремонт. Витратили більше 30-ти тисяч гривень. Тепер бояться, що впаде стеля. Винним у тому, що сталося, вважають сусіду-погорільця. Мовляв, пустив квартирантів, а ті не догледіли.

"Я не знаю, считаю - сосед, я ему еще говорила, когда он пускал квартирантов - "Витька, смотри".

Суперечки тривають. А хто компенсуватиме людям збитки, і досі невідомо.

Сергій Орлов, Микола Латкін, Запоріжжя. НТН.