Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 жовтня 2009, 10:15 Пожежі
У Києві жінка рятувалася від полум'я, а задихнулася чадним газом
У Києві жінка рятувалася від полум'я, а задихнулася чадним газом

У Дніпровському районі столиці чергова безглузда смерть. 47-річна жінка рятувалася від полум'я, а задихнулася чадним газом. За три тижні це третя пожежа з трагічним фіналом. За словами рятувальників, офіційна причина одна - необережне поводження з вогнем. Неофіційна – спиртне. Деталі в сюжеті Олександра Дем’янчука.

Микола Іванович, працівник ЖЕК: "Батареї щоб не замерзли, то треба засклити. Неприємна робота? А вам приємно було сюди зайти?"

Ця квартира і до пожежі була страшною, каже працівник ЖЕКу Микола Іванович. Невеличка двокімнатна квартира вкрай занедбана. Знімальній групі "Свідка" доводилося дивитися під ноги, аби не перечепитися через купи розкиданих речей та сміття. Господиня усього цього гармидеру - 47-річна жінка. Її пристрасть до оковитої перетворила колись нормальне помешкання на звалище. Саме алкоголізм став причиною трагедії.

Сергій Коновал, заступник керівника Дніпровського РУ МНС м. Києва: "Попередня причина - необережне поводження з вогнем мешканців квартири. Особа, яка загинула, була в нетверезому стані, і з пояснень свідків, вона вживала алкоголь на протязі багатьох років".

Тетяна, двірничка: "Вона в психушці лежала не один раз, від горілки лічилася, і син наркоман, але говорять так, а сестра і дочка в Німеччині".

Через борги ця квартира давно знеструмлена. Та о другій ночі тут було світло, немов удень. Про те, що на першому поверсі пожежа, сусіди довідалися, відчувши сморід. Люди кинулися рятувати господиню помешкання, та ба.

Жеківці кажуть: помешкання було знеструмлене. Тому припускають - зайнялося через свічку. Господарка квартири намагалася врятуватися і вийти з вогняного полону. Утім, до порятунку їй не вистачило кількох метрів.

Валерій Гиря, інспектор Дніпровського РУ МНС м. Києва: "Двері були зачинені, і тому довелося зайти через вікно. Коли пожежу було ліквідовано, біля вхідних дверей, декілька метрів від вхідних дверей було виявлено труп жінки".

Разом з хазяйкою оселі вчаділи і дві її собаки. Сусіди говорять - був ще й кіт, але тварина, мабуть, втекла. Після рятувальників до роботи взялися працівники ЖЕКу. Їхнє завдання - латати діри. Порядок в квартирі – клопіт родичів. Загибла поповнила сумну статистику МНС. Це вже третя жертва вогню цього місяця. МНС-івці б’ють на сполох - якщо люди не будуть обережними, жовтень має шанси стати рекордсменом за кількістю смертельних пожеж. Нагадаємо, торік у Дніпровському районі загинуло семеро.

Олександр Дем’янчук. Олександр Кругликов. НТН.