Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 жовтня 2009, 13:51 Пожежі
З початком опалювального сезону пожеж різко побільшало
З початком опалювального сезону пожеж різко побільшало

Опалювальний сезон розпочався. Щоправда, тільки офіційно, на словах. Тому багато будинків країни мешканці обігрівають самотужки. Рятувальники ж перевіряють, чи вміють люди користуватись електронагрівачами. Якщо таких знань немає - навчають. Разом з МНС-никами ходив Борис Сачалко.

Щоб узимку було менше роботи, рятувальники вирішили напружитися тепер.

"Перед початком опалювального сезону розказуємо, людям що треба робити, а що не треба, щоб уникнути пожежі. Як грубками користуватись, і як опалення грамотно вмикати".

Що там розказувати. Місцевий дідусь усе й сам знає.

У приватному секторі, кажуть рятувальники, особливу увагу звертають на газові котли й печі. Якщо в радіусі метра від них є речі – забирають. Щоб ліпше такі істини запам’ятовувалися – видають листівки. І недарма – кажуть МНС-івці. Дехто навіть найпростішого не знає.

З початком опалювального сезону пожеж різко більшає. І якщо в хатах – через груби або котли газові, то у квартирах – через неякісну проводку.

Ігор Цільницький, керівник Голосіївського РУ МНС м. Києва: "По максимуму намагаються встановити обігрівачів для того, щоб зігрітися, і не витримує напруга електромережі. Бо безпосередньо в житловому секторі мережі ніхто не обслуговує, і відбуваються короткі замкнення".

У киянина Руслана на кілька десятків квадратних метрів – кілька обігрівачів. Усі стоять у пожежно-безпечних місцях.

Обігрівач має бути з терморегулятором – кажуть МНС-івці. Викручувати його на всі обороти не варто. Вмикати кілька приладів водночас – небезпечно.

Купувати обігрівачі ліпше у крамницях і лише сертифіковані. Нехай дешевші і навіть потужніші продають на базарах, за їхню надійність ніхто не відповідає. Вигідніше переплатити сто гривень, ніж потім ремонтувати спалену квартиру.

Борис Сачалко, Вітлій Савенко, НТН.