Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 жовтня 2009, 12:57 Пожежі
У столиці живцем згоріло подружжя похилого віку через оковиту і куріння в ліжку
У столиці живцем згоріло подружжя похилого віку через оковиту і куріння в ліжку

У Києві згоріла подружня пара. Не вибрався з вогняної пастки й чотирилапий мешканець квартири. Зайнялося, певно, через оковиту та куріння в ліжку.

Олександра Георгіївна, сусідка: «Я сама была дома. Несколько раз ходила по коридору. Не было дыма никакого. А потом соседка с 15 этажа позвонила и сказала, с балкона дым чёрный валит. Я начала стучать в дверь, никого. Я позвала с улицы ребят открыть дверь. Открыли, там был страшный чёрный дым и зайти никто не решился».

Усе сталося вдень. Скільки часу палала квартира - ніхто не знає. І хоча пожежники відреагували миттєво, господарів оселі не врятували.

Марія Яківна, консьєржка: «Она задохнулась, муж сгорел».

Ігор Шилохвост, керівник Дніпровського РУ МНС міста Києва: «Чоловік був хворий, він майже не піднімався з ліжка. Жінка його доглядала. Разом із тим полюбляли вживати алкогольні напої».

Рятувальники та сусіди одностайні, саме нездоровий спосіб життя й спричинив трагедію.

Ігор Шилохвост, керівник Дніпровського РУ МНС міста Києва: «Тварини завжди відчувають запах угарного газу. Наверняка собака гавкала, але ніхто не почув, наверно, у такому стані були. Випили дозу зеленого змія досить серйозну».

За словами сусідів, погорільці завжди галасували. Припускають, наслідки пожежі були б менш трагічніші, адже на крики по допомогу спочатку ніхто не відреагував.

Валентина, сусідка: «Мы его ещё слышали потом. Он упал, видимо. Но там такое было часто, потому что он лежачий. Потому мы сразу не отреагировали, не думали, что там пожар. А потом соседка постучала. Говорит: дым, вызывайте пожарных, будут заливать и будет потоп».

Потопу Валентина не уникла. Зі стелі крапає й досі. Каже, добре, що хоч вогонь до них не перекинувся. А ремонт – то з часом, було б здоров’я.

Валентина, сусідка: «Ждём комиссию из ЖЭКа. Сначала надо заяву написать».

Рятувальники закликають бути обережними, щоб не занапастити власного життя і не завдати клопоту іншим. //Олександр Дем’янчук, Олександр Мироненко, НТН