Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 вересня 2009, 10:48 Пожежі
У Дніпропетровську горів ринок «Слов’янський». Подробиці
У Дніпропетровську горів ринок «Слов’янський». Подробиці

Порушили кримінальну справу за фактом пожежі на дніпропетровському ринку «Слов’янському». Попередня версія – необачне поводження з вогнем. Імовірно, весь ринок спалахнув через пожежу в кіоску з шаурмою. Нагадаю, що від пожежі постраждали 9-ро осіб. Одна жінка знаходиться в реанімації.

Пожежа почалася з кіоску із шаурмою. Принаймні, так говорять працівники ринку. Вогонь охопив усе приміщення за лічені хвилини. Загорівся пластиковий дах ринку.

Дмитро, постраждалий: «Загорелся с улицы снаружи ларек. Там чебуреки, что-то такое там было. Его все пытались потушить. Потом приехали пожарные. Начали тушить. Ну, и после того сгорел весь рынок».

Налякані продавці одразу кинулися рятувати свій товар. Та за цілісність майна могли б розплатитися власним життям. У приміщенні розгорілося справжнє пекло.

Постраждала: «Пыталась товар свой вынести. Ничего не получилось. Начал пластик плавиться, капать на голову. Потушили свет. Темнота стала, ничего не видно. На ощупь».

Постраждалий: «Я пошел к своей точке проверить, все ли закрыто. Девочки там ушли. Короче, в потемках добрался, с помощью зажигалки я проверил, что дверь закрыта, но когда разворачивался идти обратно, моментально меня обдало жаром, я терял ориентацию. Значит, Бог есть на свете. Еще рано умирать. Где я блукал, не знаю».

Медики госпіталізували 9-ох людей. У них опіки різної тяжкості та отруєння димом.

Сергій Слісаренко, керівник опікового відділу лікарні: «Одна пациентка в реанимации находиться в тяжелом состоянии. У нее не только ожоги, но и поражение дыхательных путей. Еще 4 человека находятся в палатах обычного режима. Состояние их было ближе к средней тяжести, но после лечения состояние ближе к удовлетворительному».

Палаючий ринок тушили більше трьохсот вогнеборців. Вогню не дали перекинутися на сусідню АЗС. Зараз на згарищі тривають пошукові роботи.

Олександр Дмитренко, керівник прес-служби ГУ МНС України в Дніпропетровській області: «Если кто-либо не вернулся или кто-либо из соседей по торговому ряду, месту не объявился и не нашлись, чтобы непосредственно сообщили по телефону 101 или 102. На сию минуту таких обращений не было».

Всі крапки над "і" в цій історії має поставити слідство. Правоохоронці порушили карну справу. Найімовірніше, в кіоску з шаурмою зайнялася олія. Міліціянти тепер шукають власника того фастфуду. //Тарас Білаш, Артур Терещенко, НТН