Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 вересня 2009, 12:13 Пожежі
60-річна бабуся, тонучи в смітті, загинула від чадного газу
60-річна бабуся, тонучи в смітті, загинула від чадного газу

Пожежа в квартирі пенсіонерки сталася близько 4-ої ранку. На думку сусідів, піти на той світ жінці допомогли.

Клеїла оголошення, працювала сторожем, а на зароблене випивала, згадують про тітку Люду сусіди. 60-річна бабця вчаділа у власній квартирі.

Людмила, сусідка загиблої: «Приїхали пожежники, вибили двері. Тут такий дим стояв».

У помешканні загиблої ніде стати. Скрізь сміттєві кучугури. Макулатура, пластикові пляшки, старе дрантя. МНС-ники кажуть, рано чи пізно увесь цей мотлох мав спалахнути. Жінка задихнулася їдким димом від палаючого пластику, твердять рятувальники, – імовірно, свічки не догледіла.

Олександр Хорунжий, керівник відділу ГУ МНС України в місті Києві: «Основна причина, яку ми розглядаємо – це необережне поводження з вогнем саме господарки. В неї навіть світла не було у той день. Можливо, вона курила».

Сусіди в офіційній версії сумніваються. Згадують про місцевого крамаря. Він пообіцяв утримувати жінку в обмін на реєстрацію. Чолов’ягу бабця прописала, та обіцяної допомоги так і не дочекалася. Оселя спалахнула в день, коли вона пригрозила позбавити бізнесмена реєстрації.

Сусіди: «Как вы считаете, подожгли? – Ну, помогли. – Кто? – Тот, кого она прописала, в эту квартиру, как племянника».

Тим часом так само не зрозумілі причини пожежі на ринку «Центральному» в Борисполі. Горіли торговельні рундуки. Займання сталося близько 11-ої. На базарі у цей час нікого окрім охоронців не було. Обійшлося без жертв.

Вікторія Рубан, керівник відділу ГУ МНС України в Київській області: «Вогонь швидко розповсюджувався, тому що торговельні ряди розташовувалися дуже близько один до одного. 5 рядів ринку було врятовано. Причина пожежі встановлюється».

Цими днями в Україні трапилося 168 пожеж, у яких загинули 7 осіб. Збитки від вогню сягнули 2,5 мільйонів гривень. //Дмитро Ільчук, Кирило Коротких, НТН