Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 серпня 2009, 10:52 Пожежі
На Сумщині в пожежі згоріли 2-річна дівчинка та на рік старша сестричка
На Сумщині в пожежі згоріли 2-річна дівчинка та на рік старша сестричка

Траур у день народження. На Сумщині в пожежі згоріли 2-річна дівчинка та на рік старша сестричка. Діти лише на кілька хвилин залишилися без нагляду дорослих. У хаті, в якій того дня мали святкувати день народження, зайнялося полум’я.

Почорніла хата ще день тому повнилася дитячими голосами. Разом з мамою та бабусею тут жили двійко братиків та двійко сестричок. Щоб прогодувати діток, 26-річній матері доводилося працювати у місцевого фермера.

Навіть у день народження меншої довелося йти на працю. Коли йшла, малеча дивилася мультики. Услід за жінкою з хати пішла й бабуся – до приятельки, на хвилинку. Додому старенька повернулася на лемент сусідів, ті перші побачили, що будинок палає.

Олександра Сочнева, сусідка загиблих: «Я бросила все, прибігла сюди, але тут вже нічого не можна було зробить. Вже з вікон ішов дим і пламя. Дивлюся, діти на вулиці. Але я не бачила, скільки їх, бачу, що бігають».

Надворі були тільки брати – одному 4, іншому 5 років. Їхніх сестричок рятувати було вже запізно.

Оксана Гребенченко, мати загиблих: «Как мне старший ребенок рассказал, они смотрели телевизор в той комнате. Я у него спрашиваю: «А Алёна с Олей спали?» «Нет, мы все смотрели телевизор». Старшие, они выбежали. А девочки маленькие, они, наверное, испугались и остались».

Євген Могиленець, старший інспектор ГУ МНС України в Сумській області: «Причина даної пожежі наразі з’ясовується працівниками державного пожежного нагляду, але, щоб попередити такі випадки, батькам треба пам’ятати одне головне правило – ні в якому разі не залишати дітей без нагляду».

Пильнуватиме вцілілих синів мати тепер по чужих оселях – своєї хати не відновити. Місцеві вже охрестили руїни попелищем двох янголів. Старшій Олі було три рочки, а Оленці у день пожежі виповнилося два. //Оксана Москаленко, Олександр Федчун, Сумщина, НТН