Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 липня 2009, 12:48 Пожежі
Героїчна історія на Луганщині: чоловік дістав дитину з палаючої квартири
Героїчна історія на Луганщині: чоловік дістав дитину з палаючої квартири

Пожежу в одній із багатоповерхівок селища Дякового побачили сусіди, вони й почали бити на сполох. Першим до місця займання прибіг Геннадій Мазенков, що працює пожежником. Не вагаючись, рятувальник зайшов в охоплену вогнем квартиру.

Геннадій Мазенков, рятувальник: «Увидел, что из окон выходит пламя. Подошел к двери, она закрыта. Зная, что там могут быть дети – вырвал двери, забежал в комнату и вынес ребенка».

Каретою швидкої допомоги дитину доправили до реанімації. Лікарі кажуть, що хлопчик отруївся чадним газом і продуктами горіння.

Ольга Корнєєва, заступник головного лікаря Антрацитівської ЦРЛ: «Ребенок был в состоянии средней тяжести, и после оказания первой помощи был переведен в детское отделение. Сейчас состояние удовлетворительное».

Цього дня 7-річного Дениса мати залишила з чоловіком, а сама зі старшою донькою гостювала у друзів. Батько хлопчика з приятелем до глибокої ночі розпивав спиртне й курив у квартирі, а потім пішов по чергову порцію оковитої. Син зостався сам. Від кинутого недопалка загорівся матрац, вогонь швидко поширився на все помешкання. Якби не рятувальник, кажуть МНС-івці, дитину навряд чи врятували б. //Євген Соломін, Луганська область, НТН